U nastavku suđenja za Fimi mediju svjedoče donatori HDZ-a: "Supruga i ja smo stranci donirali dva milijuna kuna"

Foto: Tomislav Kristo/Cropix

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje u aferi Fimi media. Na klupu za svjedoke trebalo bi sjesti ukupno šest osoba, uglavnom nekadašnjih donatora HDZ-a. To su zadarski poduzetnik Miho Zrnić Marinović, Davor Uzbinac, Pero Čosić, Zdenko Lalić, Stjepan i Milan Mihaliček, potvrdio nam je odvjetnik u slučaju Fimi media Krešimir Vilajtović.

Zrnić Marinović: Fimi mediji smo ispostavljali fiktivne račune

Zadarski poduzetnik Miho Zrnić Marinović potvrdio je na današnjem ročištu da je tvrtki Fimi media plaćao račune za neobavljene poslove, kao i da je HDZ-u donirao više od dva milijuna kuna za u humanitarne svrhe.

"Supruga i ja smo odlučili donirati novac stranci u humanitarne svrhe. Kako je HDZ tada bio na vlasti, novac smo odlučili dati njima. Da je neka druga stranka bila na vlasti, novac bi dali njoj", ispričao je vlasnik tvrtke "Odlagalište sirovina". Prema njegovom svjedočenju, stranci je osobno donirao dva milijuna kuna, dok je njegova tvrtka donirala više od 100.000 kuna. Za donacije, tvrdi, nikada nije dobio nikakvu potvrdu.

Potvrdio je i da je na nagovor Vinka Mladinea jednom prilikom angažirao Fimi mediju za organizaciju domjenka u svojoj tvrtki. Iako domjenak nikada nije održan, tvrtka "Odlagalište sirovina" greškom je platila račun, tvrdi Zrnić Marinović.

I direktor tvrtke "Brodska Posavina" Pero Ćosić potvrdio je na današnjem ročištu da je Fimi mediji platio skoro 200.000 kuna za posao koji na kraju nikada nije obavljen.

Crnković: Na sastanke su dolazili Thompson, Škoro, Mišo Kovač...

Inače, na prošlom ročištu, između ostalih, svjedočila je nekadašnja suradnica Mladena Barišića u Carinskoj upravi Sanja Crnković. Otkrila je da je nekoliko puta brojala milijunske iznose iz carinskog sefa zajedno s Barišićem i bivšom blagajnicom HDZ-a Brankom Pavošević.

Posvjedočila je i da je u jednom slučaju u Barišićev ured došao Ratko Maček, a kad je izašao sa sobom je nosio vrećicu. Nakon što je otišao, prema njezinom iskazu Barišić joj je rekao da se izbori plaćaju još dugo nakon izbora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara