U ponedjeljak počinje odvoz glomaznog otpada u Zagrebu

Foto: HR Foto

U PONEDJELJAK počinje odvoz glomaznog otpada iz zagrebačkih kvartova u kojima prošle godine nije obavljen drugi odvoz.

Sve se zakompliciralo onog dana kada je Ministarstvo zaštite okoliša donijelo odluku da se na jakuševačkom deponiju više ne mogu odlagati stari stolovi, fotelje, bijela tehnika, automobilske gume. Mnogi kvartovi ostali su bez drugog odvoza. No, uskoro stiže vijest kako je Holding potpisao ugovor s privatnom tvrtkom o privremenom zbrinjavanju zagrebačkog krupnog otpada. Stanovnici zakinutih kvartova mogli su odahnuti. Pitali smo Mirellu Strenja iz službe za odnose s javnošću podružnice Čistoće tko je prvi na redu za odvoz glomaznog otpada.

"Prva na redu je gradska četvrt Črnomerec, a zatim gradske četvrti Podsused-Vrapče, Stenjevec, Trešnjevka sjever, Trešnjevka jug, Brezovica, Novi Zagreb-Zapad i Novi Zagreb-Istok. Detaljan raspored odvoza glomaznog otpada za ova gradska područja građani mogu pronaći na našim web stranicama", kaže Strenja.

Proces prikupljanja otpada počinje u ponedjeljak. "U ova tri tjedna, od 13. do 31. siječnja, građani mogu glomazni otpad odložiti u spremnike koje ćemo u tu svrhu postaviti u vremenu od osam sati ujutro do 19 sati navečer". A za one koji nisu sigurni što sve može ići u te spremnike, razjasnili smo i tu nedoumicu.


"To su primjerice stari namještaj, madrac, automobilske gume, najlon, stiropor, građevinska šuta u manjim količinama u vrećama, prozor ili vrata i slično".

Ako je u vašem krupnom otpadu bijela tehnika, poput starih štednjaka, perilica i računala, iz Čistoće mole da nazovete besplatni broj 0800 444 110, gdje će vam ovlašteni sakupljač pružiti uslugu besplatnog odvoza dolaskom na kućnu adresu. I na kraju ono što mnoge zanima - kada će krenuti regularni odvoz glomaznog otpada u ovoj godini.

"U mjesecu ožujku planiramo krenuti s novim načinom pružanja usluge skupljanja i odvoza glomaznog otpada za cijeli Grad, o čemu će građani biti pravodobno informirani."

Glomazni otpad možete zbrinuti i tijekom cijele godine, također besplatno, u jednom od reciklažnih dvorišta po Gradu. Adrese i brojeve telefona, te radno vrijeme reciklažnih dvorišta možete pronaći na web stranici Čistoće, ili pozivom na broj 61 46 400. Također, možete poslati i upit mailom na adresu cistoca@zgh.hr.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara