U samoubilačkom napadu u Libanonu ubijena tri vojnika

Foto: Twitter

NAJMANJE trojica libanonskih vojnika su ubijena i četvorica ranjena u napadu bombaša samoubojice koji je izazvao eksploziju auta ispred vojne rampe blizu sirijske granice, objavila je vojska.

Bombaš samoubojica je izazvao eksploziju auta kada je došao pred vojnu rampu u regiji Arsal na istoku Libanona, gdje traju nasilja povezana sa sukobom u susjednoj Siriji, precizirala je vojska u priopćenju.

Ubijena su trojica vojnika, četvorica su ranjena, a vojska je okružila to područje, navodi se u priopćenju.

Ta rampa se nalazi u okolici Arsala, mjesta koje je uglavnom sklono sirijskoj pobuni i gdje je sklonio veliki broj izbjeglica kao i pobunjenici ranjeni u sukobu.

Na društvenoj mreži Twitter je mala skupina Brigada slobodnih sunita preuzela odgovornost za napad kojim je željela osvetiti smrt mučenika Samija Al Atrasha, osumnjičenog za upletenost u atentate autobombama na uporišta šijitskog Hezbollaha, koji se uz režim bori protiv sirijskih pobunjenika. On je ubijen u četvrtak u Aralu kada ga je uhitila vojska.

Sudjelovanje Hezbolaha u ratu u Siriji uz pobornike sirijskog predsjednika Bashara al-Assada pojačalo je vjerske napetosti u Libanonu. Suniti uglavnom podržavaju pobunu, dok je većina šijita uz vlast Damaska.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara