U subotu bi snijeg mogao pasti i u Dalmaciji!

U subotu bi snijeg mogao pasti i u Dalmaciji!

Foto: Boris Kovačev/Cropix; DHMZ

HRVATSKA se jutros probudila na temperaturama koje se uglavnom kreću oko ništice, a mnoge je vani dočekao bijeli pokrivač. Na nekim je područjima sinoć napadalo i više od 20 centimetara svježeg snijega.Snijega najviše ima na Zavižanu, čak 80 centimetara. Visina snježnog pokrivača je u Begovom Razdolju 64, na Sljemenu 34 (od toga 20 centimetara svježeg snijega), u Delnicama i području Parg-Čabar 32 (od toga 15, odnosno 24 centimetra svježeg snijega), na Risnjaku 22, a u Udbini 20 centimetara snijega. Po nekoliko centimetara snijega ima diljem Hrvatske, ne samo u gorju nego i u mnogim nizinskim mjestima.Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, danas će u početku dana biti većinom oblačno, pri čemu će slabe kiše i mokroga snijega biti još malo u Slavoniji, a pokoji pljusak moguć je na jugu zemlje. Oborine će do sredine dana posve prestati, a u mnogim će se krajevima i djelomice razvedriti. Vjetar uglavnom slab, na istoku povremeno umjeren sjeverozapadnjak. Duž obale većinom slaba i umjerena bura, na otocima srednjeg Jadrana prijepodne umjereno jak sjeverozapadnjak. Temperatura zraka od 0 do 5, u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te na Jadranu između 6 i 11°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra će biti djelomice sunčano i hladno. Ujutro mjestimice magla, a kasno poslijepodne na zapadu, navečer i u noći na istoku i jugu prolazno jače naoblačenje uz mjestimične slabe oborine. Pritom će na otvorenom moru pasti malo kiše, a u unutrašnjosti malo kiše ili mokroga snijega koji se uglavnom neće zadržavati na tlu. Vjetar većinom slab, samo mjestimice duž obale umjerena bura, navečer na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana u jačanju. Najniža temperatura zraka od -9 do -4, na Jadranu od 0 do 5. Najviša između -1 i 4, na moru od 7 do 12°C.

Snijeg i na Jadranu!

U narednim se danima očekuje djelomice sunčano i uglavnom suho vrijeme. U noći na subotu naoblačenje, na Jadranu s kišom, u unutrašnjosti sa susnježicom i snijegom. Tijekom subote se očekuje stvaranje novog snježnog prekrivača. U gorju bi moglo pasti i do 50 centimetara snijega, a nije isključeno da će snijeg padat i na sjevernom Jadranu, te u unutrašnjosti Dalmacije!

Naime, zbog bure koja će zapuhati tijekom dana, očekuje se pomicanje snježne granice sve do obale. Zbog jakog vjetra moguće je i stvaranje snježnih vijavica koje će otežavati promet.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara