U sukobu s policijom preminuo 36-godišnjak: "Susjed policajac mu mjesecima prijetio smrću"

U sukobu s policijom preminuo 36-godišnjak: "Susjed policajac mu mjesecima prijetio smrću"

Ilustracija: FAH

NESVAKIDAŠNJI smrtni slučaj dogodio se jutros u mjesto Vinkovec kod Vrbovca deset minuta iza ponoći. Pod još nerazjašnjenim okolnostima u dvorištu obiteljske kuće preminuo je 36-godišnji Vlatko Kovačić nakon sukoba s policijom.

Policijski službenici su s muškarcem obavljali razgovor nakon dojave o narušavanju javnog reda i mira.

Prema tvrdnjama policije, u jednom trenutku 36-godišnjak je napao policijskog službenika, udario ga te mu potrgao majicu, a nakon toga su policijski službenici nad njim uporabili sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje) zbog svladavanja otpora kojeg je pružao.

"Desetak minuta nakon ovog događaja 36-godišnjak se onesvijestio te su mu policijski službenici pokušali pomoći, skinuli mu sredstava za vezivanje, pozvali su djelatnike hitne medicinske pomoći koji su mu pružili pomoć te ga pokušali reanimirati, međutim, u 1.42 36-godišnjak je preminuo. U događaju je ozlijeđen policijski službenik", stoji u priopćenju PU zagrebačke.

"Policajac je mom sinu i njegovoj majci mjesecima prijetio smrću"

Otac preminulog Vlatka, Miron Kovačić, rekao je za Index da je njegov sin živio u kući zajedno sa svojom majkom. On je trenutno u Crikvenici te nije bio prisutan događaju, no o svemu ga je obavijestila njegova bivša supruga.

"Bojim se da bi policija mogla zataškati ovaj događaj. U velikom smo šoku, pričali smo kroz suze. Moj sin je bio dobar, nikad ne bi nikome naudio, nije nikad pravio probleme", rekao je shrvani otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kovačić tvrdi da je njegovog sina napao policajac iz susjedstva koji ga već mjesecima maltretira zbog pasa koje je njegov sin imao.

"Sin mi je govorio da ga maltretira policajac iz susjedstva. Imao je pse pa ih je policajac gađao nekim čudnim kuglicama, prijetio da će pobiti i pse i njega i njegovu mamu".

Preminulog muškarca prijavila je policajčeva supruga?

Isti policajac, prema tvrdnjama oca preminulog muškarca, živi u njihovom susjedstvu pa ga čudi kako je on mogao obavljati policijski nadzor nad njegovim sinom.

Vlatko je navodno imao četiri psa prije nego što su preminula od starosti jer se htio baviti uzgojem pasa. Ostao je samo još jedan, a policajcu su isti navodno jako smetali.

Gospodin Kovačić tvrdi da je njegova bivša supruga spavala sve do dolaska hitne pomoći pa se pita kakvo je to uznemiravanje javnog reda i mira moglo biti kad se ništa nije čulo. Također tvrdi da je upravo supruga policajca koji se sukobio s njegovim sinom pozvala policiju.

"Taj policajac je ugrožavao mog sina već više od godinu dana. Moja bivša supruga već ga je ranije prijavila zbog stalnih prijetnji smrću koje im je upućivao", rekao je shrvani otac te dodao da je danas angažirao odvjetnika kako bi mu pomogao dokazati što se dogodilo s njegovim sinom.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara