U tunelu "najbolje bolnice u Hrvatskoj" s mrtvim štakorima i smećem voze pacijente i hranu

U tunelu "najbolje bolnice u Hrvatskoj" s mrtvim štakorima i smećem voze pacijente i hranu

Foto: Čitatelj Indexa

LASKAVI naslov najbolje bolnice u Hrvatskoj začudio je nemali broj pacijenata, ali i osoblja splitskog KBC-a. Kad je nešto najbolje, očekujete najbolje, no splitska bolnica po svojoj dotrajalosti, ali i odnosu broja liječnika i sestara po pacijentu to svakako nije.

> U podrumu splitske bolnice hrpa smeća i mrtvi štakori

> Pogledajte na što liče hrvatske bolnice

Tunel najbolje bolnice u Hrvatskoj sa štakorom i otpadom

Nedavno smo objavili fotografije tunela ispod bolnice sa otpadom, mrtvim štakorom i vlagom, a sanacijski upravitelj dr. Kolja Poljak kazao nam je kako je to tehnički tunel koji nije namijenjen pacijentima, već se radi o prostoru za zbrinjavanje otpada i prljavog bolničkog rublja u kojem se periodički vrši deratizacija i dezinfekcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, unatoč katastrofalnom stanju tunela njime svakodnevno prebacuju na pretrage pacijente sa Odjela za plućne bolesti i jednog dijela Psihijatrije, a vozi se i hrana za ta dva odjela. U tunelu se nalazi i ventilacijski sustav kuhinje.

"Ako pada kiša, normalno je da pacijente vozimo tunelom, a hrana je zatvorena"

Dr. Poljak potvrdio nam je da se tunelom prebacuju pacijenti i hrana.

"Tuneli ispod bolnice spajaju paviljonske odjele. Ako pada kiša, normalno je da će se pacijenti voziti tunelima. I ne prečesto. Možda bude tri pacijenta dnevno. Hrana je, pak, kompletno izolirana tijekom prijevoza, svaki je obrok zatvoren, to je takozvani tablet sistem, a onda je sve to zatvoreno u kontejner tako da ne prijeti nikakva opasnost. Sa tim tunelima, uostalom, problema dosad nikada nismo imali. To je u bolnici tako izveden sustav komunikacije koji nije za šetnje i boravak pacijenata. U tunelima se dnevno ukrcava i iskrcava roba, otpad bude ostavljen možda sat vremena prije no što se iznese", kaže dr. Poljak. 

Komentirao je i mrtvog štakora. "To je samo dokaz da su mamci obavili svoju namjenu i da je deratizacija uspješno provedena", kaže dr. Poljak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara