U utorak presuda Željku Sabi: Marija Budimir me pogrešno shvatila

Foto: Hina

U NASTAVKU suđenja Željku Sabi, kojeg se tereti za podmićivanje dvoje vijećnika HDZ-a kako bi prešli u SDP, svjedočio je sam Sabo.

Rekao je kako je s Marijom Budimir razgovarao tri puta i da je ona pogrešno shvatila njegove riječi da gospodarstvenici nude 10,20 ili 50 tisuća kuna za pomoć u izbornoj kampanji kako bi pridobili još jednog vijećnika na stranu SDP-a. Taj novac , pojasnio je Sabo, nije bio namijenjen njoj, nego za projekte SDP-a.
 
"Pogrešno je shvatila da ja to nudim njoj i da mi želimo, odnosno da ja želim da konstituiramo Gradsko vijeće i da su to ponude za konstituiranje Gradskog vijeća. Naš interes je bio pojačati listu za nove izbore te analizom rezultata koje smo ostvarili je bio akcent da pojačamo sa nekim kandidatima listu iz Mjesnog odbora Trpinjska cesta i Mitnica, gdje smo postigli najlošije rezultate."

Presuda 2. rujna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo danas je na osječkom Županijskom sudu odbacio optužbe Uskok-a o podmićivanju HDZ-ovih gradskih vijećnika Marije Budimir i Radivoja Đurića, a sudsko vijeće odlučilo je da će nepravomoćna presuda biti izrečena 2. rujna.

Zamjenica ravnatelja Uskoka Zorka Fumić u završnom je govoru, pak, naglasila kako svi provedeni dokazi nedvojbeno upućuju da je Sabo počinio dva kaznena djela podimićivanja zastupnika.

Vukovarska vijećnica Budimir (HDZ) u kolovozu prošle godine optužila je Sabu da joj je nudio 50.000 kuna da prijeđe u SDP, kako bi mu osigurala većinu u Gradskom vijeću. Vijećnica Budimir razgovore s gradonačelnikom je snimala i snimku ustupila USKOK-u, nakon čega je pokrenuta istraga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara