Ubijen elitni čuvar revolucije: Izraelski helikopteri pokosili iranskog generala Allahdadija

Ubijen elitni čuvar revolucije: Izraelski helikopteri pokosili iranskog generala Allahdadija

Screenshot: YouTube

IRAN je u ponedjeljak potvrdio smrt jednog generala čuvara revolucije, elitne vojske režima, u izraelskom zračnom napadu na sirijski Golan u kojem je također poginulo šest pripadnika libanonskog Hezbollaha.

"Helikopteri cionističkog režima su napali borce i snage islamskog otpora s generalom Mohammadom Ali Allahdadijem. Poginuli su general i pripadnici Hezbollaha", naveli su čuvari u priopćenju objavljenom na njihovoj internetskoj stranici.

Priopćenje ne spominje druge poginule u iranskim redovima. Jedan izvor blizak libanonskoj šijitskoj stranci je ranije javio da su šest iranskih vojnika, među kojima i časnici, žrtve tog napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
General Allahdadi je "otišao u Siriju kao savjetnik kako bi pomogao vladi i sirijskom narodu u borbi protiv terorista, sunitskih ekstremista i salafista", objašnjavaju čuvari u priopćenju.

Iran je glavna regionalna podrška Damasku kojem pruža političku, gospodarsku i vojnu pomoć, ali demantira da je rasporedio postrojbe na terenu za podršku sirijskoj vojsci.

Teheran optužuje zapadne zemlje, Saudijsku Arabiju, Katar i Tursku da podržavaju sirijske pobunjenike i da su tako pridonijeli pojavi džihadističkih skupina poput Islamske države i Fronte la-Nosra.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara