Udarni turistički vikend: Od ranog jutra diljem Hrvatske kilometarske kolone

Udarni turistički vikend: Od ranog jutra diljem Hrvatske kilometarske kolone

Foto: Čitatelj

POJAČAN je promet na svim važnijim cestovnim pravcima:
- A1 između Karlovca i Zagreba u smjeru Zagreba,
- A2 Zagreb-Macelj u smjeru Maclja,
- A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka,
- na Krčkom mostu i
- Jadranskoj magistrali.

Na naplatnim postajama Lučko na izlazu s autoceste, u smjeru Zagreba, kolona vozila duga je oko 1,5 km. Na ulazu na autocestu, u smjeru Karlovca, nema dužih čekanja.

Na autocesti A3 Zagreb-Lipovac u zoni naplatne postaje Lipovac prema graničnom prijelazu Bajakovo kolona je duga oko 6 km. Vozila se na čvoru Županja preusmjeravaju na GP Tovarnik..

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj na naplati Trakoščan u smjeru Maclja vozi se u koloni od 600m.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojačan je putnički promet na GP- ima:
- u oba smjera: Metković (čekanja oko 1 sat), Rupa, Kaštel, Plovanija, Klek, Županja.
- izlaz: Bajakovo (kolona 6 km), Macelj, Pasjak i Slavonski Brod.
Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. Povremena čekanja su u trajektnim pristaništima prema Cresu, Rabu i Pagu te u lukama Zadar i Split.

Velika kolona kod Neuma

Naš nam čitatelj javlja da se na graničnom prijelazu kod Neuma u smjeru Dubrovnika stvorila neviđena kolona. Fotografije možete pogledati u galeriji.

Kolona vozila pred naplatnom postajom Sveta Helena duga je oko pet kilometara. Kako doznajemo, uzrok tome su radovi na održavanju kolnika i preusmjerenja na jednu prometnu traku. Kolona na ulasku na autocestu A1 pred naplatnom postajom Lučko iz smjera Buzina duga je oko tri kilometra, a iz smjera Jankomira oko četiri. Na naplatnoj postaji Lipovac na izlasku s autoceste A3 Zagreb-Lipovac kolona vozila duga je dva-tri kilometra.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionici autoceste A1 između tunela Mala Kapela i tunela Sveti Rok, dok mjestimice mokrih kolnika ima u Gorskom kotaru i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zabrana prometa za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, bit će danas do 14 sati i u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim cestovnim pravcima. Zabrene nema na autocestama i državnoj cesti D1.

Tijekom dana pojačan promet očekuje se na važnijim cestovnim pravcima, osobito na autocestama A1, A2, A3 i A4, duž Istarskog ipsilona kao i duž Jadranske magistrale.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara