Uhićenja u Ateni nemaju veze s džihadističkim ćelijama u Belgiji: "Nema povezanosti u istragama"

Uhićenja u Ateni nemaju veze s džihadističkim ćelijama u Belgiji: "Nema povezanosti u istragama"

Foto: FAH

TUŽITELJSTVO zaduženo za istragu džihadističke ćelije otkrivene ovog tjedna u Belgiji dok se spremala za napade opovrglo je u nedjelju svaku povezanost s uhićenjima do kojih je došlo u subotu u središtu Atene.

"Pokazalo se da nema povezanosti između tih osoba i istrage", kazao je Eriv Van Der Sypt, glasnogovornik belgijskog saveznog tužiteljstva.

Najmanje četiri muškarca su uhićena u subotu u Ateni u sklopu istrage o džihadističkoj ćeliji koja je ovog tjedna razotkrivena u Belgiji. Nju su djelomično sačinjavali džihadisti koji su se borili u Siriji.

Grci poslali otiske belgijskim kolegama

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Grčki policijski izvor kazao je da je antiteroristička policija prenijela DNK i otiske prstiju belgijskim vlastima kako bi se provjerilo nalazi li se Abdelhamid Abaaoud, kojeg belgijski mediji predstavljaju kao šefa te ćelije, među uhićenim osobama.

Međutim, vlasti odbijaju reći je li taj muškarac zapovjedao i financirao ćeliju iz Grčke odnosno Turske.

Belgijski mediji pišu da se taj 27-godišnji Belgijac marokanskog podrijetla borio u redovima skupine Islamska država u Siriji. Pojavljuje se u video snimci u kojoj se IS hvali počinjenim zlodjelima, obraćajući se kameri dok vozi vozilo koje izbacuje leševe u zajedničku grobnicu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara