Upoznajte doktora Žabića: Jedan je od 10 najvrjednijih liječnika i ne želi napustiti Hrvatsku

Upoznajte doktora Žabića: Jedan je od 10 najvrjednijih liječnika i ne želi napustiti Hrvatsku

Foto: Glas Podravine i Prigorja

OD 10 NAJVRJEDNIJIH liječnika, njih pet radi u zagrebačkim KBC-ima, dva su u riječkom KBC-u, a po jedan se nalazi u karlovačkoj, odnosno koprivničkoj bolnici. Ovo su njihova imena: dr. Ivana Smoljan, dr. Vjekoslav Tomulić, dr. Marina Vidović, dr. Vlasta Kupres, dr. Igor Žabić, dr. Stipislav Jadrijević, prim. dr. Branislav Kocman, dr. Sandro Brusich, dr. Darko Vujanić, dr. Šime Manola. Oni su u prva dva mjeseca ove godine svojim bolnicama priskrbili najviše novca. Iznosi se kreću od dva do četiri milijuna kuna, što je učinak koji višestruko prelazi uobičajeni prosjek po djelatniku, pokazala je analiza Ministarstva zdravlja.

Upoznajte doktora Žabića

Igor Žabić jedan je od deset najboljih liječnika u Hrvatskoj, 35-godišnji internist radi na dijalizi koprivničke Opće bolnice dr. Tomislav Bardek, a svojoj ustanovi "pribavio" je 2,7 milijuna kuna odnosno tri i pol puta više od prosjeka. Priču o njemu donosi Glas Podravine i Prigorja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žabić je porijeklom iz Daruvara, a u Koprivnici živi i radi devet godina. Voditelj je Odjela za nefrologiju i dijalizu, endokrinologiju i dijabetologiju na kojem se nalazi stotinjak pacijenata, koji zahtijevaju 24-satnu skrb. Nakon radnog vremena, Žabić je uglavnom dežuran jer se radi o pacijentima koji čekaju transplantaciju, a komplikacije su moguće svakoga trenutka. Dakle, tijekom dana doktor Žabić drži ambulantu, obavlja ultrazvuke abdomena i brine pacijentima na dijalizi.  Njegovo slobodno vrijeme je u stvari, stanje pripravnosti za vrijeme kojega ga "dižu" i usred noći.

"Ne razmišljam o odlasku"

"Izuzetno mi je drago što smo pokazali da ova bolnica može konkurirati klinikama i po uslugama premašiti mnoge druge te se u sustavu zdravstva pozicionirati svojom kvalitetom. Uspjeh nije samo moja zasluga, nego rezultat rada cijelog tima odnosno mojih kolega bez kojih ovo ne bi mogao ostvariti", rekao je Žabić Glasu Podravine i otkrio kako ne razmišlja o napuštanju Hrvatske.

"Ne želimo baš svi otići, a pogotovo ne zbog novca. Kolege o tome razmišljaju više zbog uvjeta rada ili stručne edukacije. Ministru bih predložio da pojedincima koji "vuku" sustav omogući upravo adekvatno usavršavanje i vidjet će da će ljudi manje željeti otići", poručio je Žabić, a kolege pozvao da osim odlaska u Zagreb ili inozemstvo razmotre dolazak u bolnicu poput koprivničke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara