Uskok: Istražujemo imovinu Šegona, ali još uvijek čekamo nalaz Porezne uprave

Foto: Robert Anić/Pixsell

"POLICIJSKA uprava zagrebačka je u studenom 2011. godine izvijestila USKOK da su od nadležnog ureda Porezne uprave zatražili provođenje nadzora te da će nakon zaprimanja rezultata nadzora o istome obavijestiti USKOK. Nakon toga, USKOK je u tri navrata tijekom 2011., 2012. te krajem 2013. godine uputio požurnice Policijskoj upravi zagrebačkoj sa upitom jesu li zaprimili rezultate poreznog nadzora, kao i o poduzetim radnjama, te je USKOK izviješten da porezni nadzor do danas nije okončan", izvjestili su nas danas iz  Državnog odvjetništva Republike Hrvatske govoreći o slučaju provjere imovine Branka Šegona pomoćnika Slavka Linića u Ministarstvu financija.  

DORH tvrdi da je Index objavio netočno informaciju o radu Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u predmetu povodom kaznene prijave Partnerstva za društveni razvoj te tvrde da su prijavu u veljači 2010. godine dostavili MUP-u na nadležno postupanje. 

"Nisu točni navodi da 'već četiri godine kaznena prijava u kojoj se preispituje bogatstvo Šegonovih stoji u ladici Uskoka'", tvrdi se u ispravci koju smo danas dobili iz DORH-a. Podsjetimo kako je Branko Šegon pomoćnik Slavka Linića u Ministarstvu financija koje je nadređeno Poreznoj upravi. 

 Ispravak objavljujemo u cijelosti. 

 Na internetskom portalu Index.hr, 13. siječnja 2014. je objavljen tekst Ilka Ćimića pod naslovom „Otkrivamo: Bajić četiri godine šuti o kaznenoj prijavi protiv prijatelja Šegona!“ u kojem je objavljena netočna informacija o radu Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u predmetu povodom kaznene prijave Partnerstva za društveni razvoj.

 Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta je 27. siječnja 2010. zaprimio podnesak Partnerstva za društveni razvoj koji je 12. veljače 2010. dostavljen Ministarstvu unutarnjih poslova na nadležno postupanje.

Policijska uprava zagrebačka je u studenom 2011. godine izvijestila USKOK da su od nadležnog ureda Porezne uprave zatražili provođenje nadzora te da će nakon zaprimanja rezultata nadzora o istome obavijestiti USKOK. Nakon toga, USKOK je u tri navrata tijekom 2011., 2012. te krajem 2013. godine uputio požurnice Policijskoj upravi zagrebačkoj sa upitom jesu li zaprimili rezultate poreznog nadzora, kao i o poduzetim radnjama, te je USKOK izviješten da porezni nadzor do danas nije okončan.

Slijedom navedenog, nisu točni navodi da „već četiri godine kaznena prijava u kojoj se preispituje bogatstvo Šegonovih stoji u ladici Uskoka“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da se ni podnositelj kaznene prijave ni redakcija internetskog portala Index.hr nikada nisu obratili upitom USKOK-u u svezi navedenog, nije točno da „USKOK na kaznenu prijavu protiv obitelji Šegon nikada nije dao odgovor niti bilo kakvu povratnu informaciju iako je od prijave prošlo četiri godine“. 

Slijedom navedenog, upućujemo Vam tekst ispravka radi objave sukladno čl. 40., 41. i 42. Zakona o medijima.

S poštovanjem,

Vuk Đuričić, glasnogovornik USKOK-a"

 

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara