Uskok upao u Poreznu upravu u Slavonskom Brodu! Tri žene uhićene zbog "sređivanja" poreznih dugova?

Screenshot: Street View

POLICIJA provodi istragu u slavonskobrodskoj ispostavi Porezne uprave, potvrdio je poslijepodne pročelnik ispostave Zlatko Valić, dodajući da trenutno ne može ništa više reći.

Među novinarima u Slavonskom Brodu proširila se i informacija da su danas u gradu uhićene najmanje tri žene zbog sumnji da su posredovale u nezakonitom rješavanju poreznih dugovanja, no ta informacija još nije dobila službenu potvrdu.

Tri žene uhićene zbog sređivanja dugova?

Prema pisanju portala SBplus.hr, uhićene su bivša šefica Porezne uprave u Slavonskom Brodu Spomenka Vinković, te brodska poduzetnica i njena majka Tatjana Karačić Šakić i Ankica Karačić.

Pozivajući se na anonimne izvore, ovaj lokalni portal piše da je brodska poduzetnica uhićena na Korzu, dok su po njenu majku i suradnicu iz Porezne uprave istražitelji došli kući. Tereti ih se da su poreznim dužnicima "prodavale usluge sređivanja problema s Poreznom upravom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Biznis je navodno pukao nakon što su majka i kćer fizički napale dvije sestre koje im nisu mogle platiti 4500 eura za njihove "usluge".

Nema službene potvrde

"USKOK svoje postupke provodi samostalno, a u slučaju potrebe, može angažirati i policijske snage područja na kojem djeluje. Kako, s jedne strane, USKOK-ove akcije imaju poseban status, a s druge, naše snage nisu uključene u možebitne njihove aktivnosti, ne mogu vam ni potvrditi niti demantirati sadržaj vašeg upita", kaže načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Ante Zovak.

Glasnogovornica brodsko-posavske Policijske uprave Kata Nujić nije mogla komentirati slučaj, rekavši da je riječ o uskočkom predmetu, te da policija nije ovlaštena za davanje izjava.

Službene izjave do daljnjeg ne daju ni u USKOK-u, glasnogovornik Vuk Đuričić najavio da će se USKOK oglasiti priopćenjem, no nije rekao kad.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara