Uskoro četvrti po redu Zagrebački energetski tjedan

Ilustracija: AFP

OD 13. do 18. svibnja 2013. u Zagrebu će se održati četvrti po redu Zagrebački energetski tjedan koji organizira Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba. Ove godine će se održati cijeli niz događanja tijekom mjeseca svibnja i lipnja u svrhu povezivanja Zagrebačkog energetskog tjedna i Europskog energetskog tjedna u Bruxellesu dok će se završni događaj "EE Info Dan" održati 15. lipnja na Trgu bana Jelačića.

S porukom "Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo", program energetskog tjedna započinje u tjednu 13.-18. svibnja 2013. u kojem će se održati niz međunarodnih konferencija, predavanja i radionica na temu energije i zaštite okoliša, mogućnostima raspolaganja i upravljanja vlastitim prirodnim resursima, posljedicama i borbi protiv globalnog zatopljenja, racionalnom korištenju energije, primjeni mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije, ekološko prihvatljivih goriva, razvoju i primjeni novih tehnologija, aplikacija na natječaje EU, mogućnostima gospodarskog razvoja i financiranja projekata.

Posebne igraonice i satovi nastave održavati će se u vrtićima, osnovnim i srednjim školama na kojima će se poticati zainteresiranost djece o temama energije i klime putem odgovarajućih predavanja i podjelom prigodnih bojanki, slikovnica, edukativnih igrica i priručnika.

U suradnji s partnerima organizirane su posebne stručne tematske konferencije, tribine, seminari i prezentacije na kojima će sudjelovati predstavnici Europske komisije - Općih uprava za energiju i okoliš, Ureda Covenant of Mayors i udruženja Eurocities, Ministarstava Republike Hrvatske, energetske i razvojne agencije, obrazovne i znanstvene institucije, strukovna udruženja obrtnika i gospodarstvenika, komore i udruge arhitekata, inženjera graditeljstva, strojarstva i elektrotehnike, predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave, gospodarski subjekti, predstavnici medija, stručne udruge i udruge civilnog društva.

U programu Zagrebačkog energetskog tjedna, 15. svibnja će se održati i međunarodna konferencija "Zajedno za zelenu, energetski održivu Europu", a završni događaj, "EE Info Dan" će se održati mjesec dana kasnije na Trgu bana Jelačića. Događaj se održava pod generalnim medijskim pokroviteljstvom portala croenergo.eu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara