Uskrsna košarica najskromnija do sada, ali blagdanski ručak neće izostati

Foto: Hina

ZA BLAGDANSKU trpezu potrošit ćemo zadnju kunu, ali prije toga ćemo je nekoliko puta okrenuti preko ruke. O svakoj kupnji dobro će se razmisliti, za razliku od prijašnjih godina. Za uskrsnu košaricu ove će godine građani potrošiti najmanje dosad.

"Do 1000 kuna uvrh glave. Malo janjetine će ipak biti. Nosim 400 kuna sa sobom. Najskromnije kao i svake nedjelje će biti. 300 kuna", kažu Splićani.

Iako nam se brojni pilići i zečići smješkaju s polica, građanima baš i nije do smijeha, ali će svejedno, kažu, napraviti tradicionalni uskrsni ručak. Za četiri dana uskrsnih blagdana potrošit će od 600 do 1400 kuna, kako tko može, kaže sindikalist Krešimir Sever.

"Naravno da je ova najbogatija košarica bakalar koji se blaguje na Veliki petak. Na sam Uskrs janjetina, razne vrste kolača, voće, prilozi. Srednja košarica zamijenila je janjetinu s odojkom, bakalar s oslićem ili nekom sličnom ribom", kaže Sever.

Najjeftinija košarica obuhvaća srdele, rolanu šunku, jaja i nešto skromnije kolače.

"Kapulica pet, salata 12. Jaja od kune do 1,50 ili 1,60 za velika. Teletina je 69 kuna, svinjetina 38, janjetina 70 kuna u komadu, 80 kuna sječena", ponuda je splitske tržnice.

Što god kupovali, ne kupujte u zadnji tren jer se pametnom kupnjom može prilično uštedjeti. Prije kupnje, svakako je važno sastaviti i popis. A ako još niste, kupnju obavite danas jer za Uskrs većina trgovačkih centara neće raditi, dok će u ponedjeljak raditi skraćeno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara