Utrpao ukradenu humanitarnu pomoć u Mercedes, policija ga pustila jer to nije kazneno djelo?!

Utrpao ukradenu humanitarnu pomoć u Mercedes, policija ga pustila jer to nije kazneno djelo?!

Ilustracija: Crveni križ

DOK BROJNI Hrvati, čak i unatoč vlastitom siromaštvu, nesebično pomažu žrtvama katastrofalnih poplava koje su pogodile regiju, najgori ljudski ološ koristi priliku kako bi se okoristio tuđom nevoljom. Policija je ovih dana već izvijestila o nekoliko uhićenih "lešinara" koji su se čamcima uputili u pljačku poplavljenih kuća u Slavoniji, a Index je razgovarao s jednim od građana koji su prisustvovali drskoj krađi humanitarne pomoći u Zagrebu.

Naime, u srijedu je kraj zagrebačkog Arena Centra, gdje je također bio organiziran punkt za prikupljanje humanitarne pomoći, došlo do krađe. Nešto poslije 16 sati se D.H. dovezao svojim Mercedesom karavanom, parkirao na invalidsko mjesto, ubacio u automobil nekoliko vreća s humanitarnom pomoći i dao se u bijeg. U naumu da ukrade humanitarnu pomoć namijenjenu žrtvama poplava nije ga omela ni činjenica da su postojali brojni svjedoci njegova zlodjela.

Kako nam kaže naš sugovornik, odmah je pozvana policija kojoj je dojavljena registracijska oznaka drskog lopova. Policija je kradljivca ubrzo uhvatila, već na obližnjem rotoru, ali ono što je uslijedilo je šokiralo i građane i djelatnike Crvenog križa koji je zadužen za dostavljanje humanitarne pomoći koju građani doniraju žrtvama poplava.

Krađa humanitarne pomoći nije kazneno djelo?!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naime, nakon što je policija uhvatila lopova i zatekla kod njega ukradenu humanitarnu pomoć, ukradene stvari su mu oduzete, ali je on zbog bizarne rupe u zakonu pušten na slobodu. Naime, utvrđeno je kako nema elemenata kaznenog djela iz razloga što humanitarna pomoć ne pripada nikome, odnosno nema vlasnika.

Upravo ta rupa u zakonu šokirala je našeg sugovornika, koji je svjedočio drskoj krađi: "Iz policije su mi zahvalili na prijavi, i oni su ogorčeni što su ga morali pustiti". Dodaje i kako je u razgovoru sa zaštitarima koji rade u trgovačkom centru saznao kako im je lopov već duže vrijeme sumnjiv, ali ga do sad nisu još uspjeli uhvatiti.

I dok se ovakva drska krađa usred dana dogodila na očigled građana, mnogi se pitaju što se tek događa pod okriljem noći i nestaju li opet, baš kao u vrijeme Domovinskog rata, čitavi kamioni humanitarne pomoći namijenjene žrtvama te hoće li se i na ovoj tragediji ljudski ološ obogatiti.

> Ne budite govna, budite ljudi: Ne kradite od žrtava poplava nego im pomozite! 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara