Uvedena hidroavionska linija: Od Resnika do Jelse u samo 13 minuta

Foto: ec-air.eu

KOMPANIJA European Coastal Airlines uvela je hidroavionsku liniju na relaciji Resnik (Kaštel Štafilić) - Jelsa, prvu takve vrste u Hrvatskoj, a let hidroavionom traje 13 minuta.

Voditeljica marketinga i prodaje u European Coastal Airlinesu Marija Vuletić rekla je Hini da u iduća dva tjedna planiraju otvoriti hidroavionske linije prema Rabu, Puli i Anconi, a do sljedeće godine i prema Visu, Korčuli, Lastovu i Malom Lošinju.

Budući da hidroavioni osim plovnica za polijetanje i slijetanje na vodu imaju i kotače, do kraja godine također se planira uvođenje linija u smjeru Zadra i Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prvi komercijalni let na liniji Resnik-Jelsa obavljen je jučer, a već danas bila su popunjena gotovo sva mjesta na četiri leta u oba smjera, kazala je Vuletić dodavši kako je Hrvatska prva u Europi uvela komercijalne hidroavionske linije.

Naši hidroavioni mogu polijetati i slijetati i po teškim vremenskim uvjetima, primjerice jakim burama, pa će hidroavionske linije u Hrvatskoj funkcionirati tijekom cijele godine, a broj letova ovisit će o broju putnika, napomenula je Vuletić.

European Coastal Airlines je za aerodrom na vodi, koji je u neposrednoj blizini splitske zračne luke Resnik, dobio koncesiju na deset godina. Do sada je u taj projekt investirano 10 milijuna eura, a iduće godine investirat će se još toliko, najavila je Vuletić.

Trenutno je u kompaniji zaposleno 55 radnika, a planirano je da ukupno bude 200 zaposlenika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara