Vandali napali rimokatoličku crkvu u Zenici

Foto: Klix.ba

RIMOKATOLIČKU župnu crkvu Sv. Ilije proroka sinoć su napali nepoznati vandali. Ta je crkva spomenik kulture te središnje mjesto međureligijskog dijaloga.

Razbijena su dva prozora na ulaznim vratima crkve te uništena informativna tabla koja inače stoji pred svakim nacionalnim spomenikom i daje osnovne informacije o njemu, priopćeno je iz Odbora za međureligijsku suradnju u Zenici, javlja Klix.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Crkva sv. Ilije je, uz to što je rimokatolička župna crkva, i bogatstvo svakog Zeničanina te je godinama centralno mjesto međureligijskog i ekumenskog dijaloga. Ovim činom duboko su povrijeđeni osjećaji svakoga vjernika, posebno zato što se to događa na dan svetkovanja jednog od najvećih kršćanskih svetaca, Sv. Franje Asiškog", stoji u priopćenju.

Odbor za međureligijsku suradnju i Međureligijsko vijeće u BiH najoštrije osuđuju ovo nedjelo i jasno zahtijevaju od nadležnih institucija da riješe ovaj i sve ranije napade koji su se događali ovoj svetinji. Također, traže i bolju zaštitu svih vjerskih objekata, kako bi sličnih događaja bilo što manje.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara