Varaždinska crkva: "Što više alkohola mogu konzumirati, to više sam muškarac; Ženstvena žena je ona koja šuti"

Screenshot: www.nasa-obitelj.com

OBITELJSKI centar Varaždinske biskupije je, kako stoji na njihovim stranicama, "ustanova Varaždinske biskupije čija je zadaća i poslanje promicati vrednote bračnog i obiteljskog života, brinuti se o stručnoj i duhovnoj formaciji suradnika uključenih u područje obiteljskog pastorala (svećenika, bračnih parova, stručnjaka u teološkim i humanističkim znanostima), te promišljati, planirati, organizirati i provoditi aktivnosti na području obiteljskog pastorala."

Kako se vidi na njihovim službenim stranicama, imaju Ured za obitelj, Savjetovalište, održavaju Bračne susrete, tečajeve a zaručnike, a vrlo rado pomažu i savjetima.

Žena se moli da mužu bude dostojna pomoćnica!?

Tako npr. imaju Ženski kutak i Muški kutak u kojima daju savjete ženama, ali i muškarcima u braku i izvan njega.

U Ženskom kutku tako poručuju ženama da bude ljubazna sa suprugovom rodbinom, da se dotjeruje za svog muža, da mijenja jelovnik kako on nikad ne bi znao što ga čeka za ručak, da nikad ne kuha što on ne voli, da u interesu mira prva zaboravi na svađe, da ne kritizira njegove prijatelje, ... Ima tamo i "Molitva žene za muža", ali i za ženu. Žena se moli da muž bude jak kako bi imao snage da vodi obitelj, a za sebe moli da mu bude dostojna pomoćnica!?

U Ženskom kutku može se naći i tekst o ženstvenosti žene: "Ženstvena žena puno moli i puno radi, uči i šuti. Neka Bog domovini podari takvih žena."

Sedam zapovijedi muškosti šala ili?

U Muškom kutku pak može se, između ostalog naći, Sedam zapovijedi muškosti, od kojih neke glase: "Što više alkohola mogu konzumirati, to više sam muškarac", "Što manje se brinem o svom tijelu, to više sam muškarac"....

Je li to sve možda samo jedna loša šala, nismo uspjeli dokučiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara