Varoufakis: Grčka je spremna ponovno pokrenuti privatizaciju

Varoufakis: Grčka je spremna ponovno pokrenuti privatizaciju

Foto: Hina

GRČKA je jučer platila dio duga Međunarodnom monetarnom fondu i time izbjegla bankrot i osigurala interventnu pomoć bankovnom sustavu, no još uvijek je otvoreno pitanje mogu li reforme koje će ponuditi zadovoljiti međunarodne kreditore.

Članice eurozone dale su Ateni rok od šest radnih dana za poboljšanje prijedloga reformi koje su spremni provesti, nakon čega će na sastanku 24. travnja biti odlučeno o daljnJoj financijskoj pomoći najzaduženIjoj članici EU.

Nakon niza kontradiktornih izjava, ministar financija Yanis Varoufakis objavio je da je grčka spremna nastaviti s procesom privatizacije, koji je zaustavljen nakon što su osvojili vlast, no da će privatizacija biti provedena pod drugačijim uvjetima.

"Ponovno pokrećemo proces privatizacije, kao program racionalne upotrebe javne imovine", izjavio je Varoufakis na konferenciji za novinare u parizu, a prenosi Bloomberg.

Varoufakis nije precizirao što će točno ići u privatizaciju, ali je rekao da grčka vlada želi javno-privatna partnerstva koja će omogućiti da država zadrži dio vlasništva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara