Večeras 10. Noć muzeja, posjetitelji mogu birati između čak 200 ustanova

Večeras 10. Noć muzeja, posjetitelji mogu birati između čak 200 ustanova

Foto: FAH

JUBILARNA 10. Noć muzeja održava se 30. siječnja u cijeloj Hrvatskoj.

"Ovogodišnja odgovara na temu i odvija se pod nazivom 'Izumi i otkrića - Nikola Tesla, univerzalni um'. Naravno, kao i svake godine, u temu noći muzeja uključuju se svi muzeji u Hrvatskoj, no ne samo muzeji nego i druge kulturne ustanove kao što su arhivi, knjižnice, razne kulturne udruge pa čak i turističke zajednice", rekla je predsjednica Hrvatskog muzejskog društva Milvana Arko-Pijevac.

U cijeli program je uključeno oko 200 ustanova u stotinjak hrvatskih gradova, a s obzirom na ovogodišnju temu, Noć je organizirana u suradnji s Gradovima Zagrebom i Gospićem, kao i s Tehničkim muzejom i Memorijalnim centrom "Nikola Tesla" u Smiljanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najposjećeniji muzej je MSU, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej Mimara, oni svake godine po broju posjetitelja vode iako su i drugi muzeji vrlo blizu. Posjetitelji koji idu od muzeja do muzeja možda se opredijele s obzirom na dostupnost. Jako je posjećen i Budicki, muzej automobila. I ove godine organizatori najavljuju nagradnu igru za posjetitelje koji će obilaziti muzeje i usput se fotografirati.

"Da, bit će izbor najfotografije. To funkcionira na način da treba biti autentična fotografija, pošalje se na Facebook. Izabere se najbolja fotografija i najbolje tri se nagrađuju.

"Detaljna pravila o tom natječaju, kao i sve ostale informacije o manifestaciji nalaze se na web stranici nocmuzeja.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara