Vehabije povezane s napadom u Zvorniku završile u pritvoru

Vehabije povezane s napadom u Zvorniku završile u pritvoru

Foto: Hina

SUD Bosne i Hercegovine odredio je jednomjesečni pritvor dvojici pripadnika radikalnog islamskog pokreta vehabija, sumnjičeći ih da su vrbovali Nerdina Ibrića koji je u ponedjeljak ubijen nakon što je izveo teroristički napad na policijsku postaju u Zvorniku i pritom ubio jednoga i ranio dvojicu policajaca.

Kako je subotu potvrdio odjel za informiranje suda BiH, pritvor je određen Avdulahu Hasanoviću i Kasimu Mehidiću nakon ročišta održanog na državnom sudu. Pritvor za dvojicu vehabija zatražen je zbog opasnosti od bijega te zbog toga što bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, kao i zbog općih okolnosti izvršenja kaznenog djela kojim je izazvano narušavanje sigurnosti građana BiH.

Hasanović je tijekom prošle godine već bio uhićivan u sklopu akcije Damask usmjerene protiv mreže potpore odlaska državljana BiH na ratišta na strani Islamske države (IS) u Siriji i Iraku. On je po obavještajnim podacima boravio u Siriji gdje se borio na strani IS-a.

Nerdin Ibrić izveo je u ponedjeljak teroristički napad na policijsku postaju kada je ubio jednoga policajca, a dvojicu ranio. U razmjeni vatre je ubijen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara