Velika srpanjska smjena gostiju na Makarskom primorju, gužve na graničnim prijelazima

Velika srpanjska smjena gostiju na Makarskom primorju, gužve na graničnim prijelazima

Foto: Hina

TREĆI, "udarni" srpanjski vikend na Makarskoj rivijeri u znaku je najveće ovoljetne smjene turista, a promet je na državnoj cesti D8 znatno pojačan s manjim zastojima na prilazima turističkim mjestima.

Na prometnici od Baškog Polja kroz tunel Sveti Ilija do autoceste i obratno promet je također pojačan, kao i na putnom pravcu Vrgorac - Makarska preko Biokova. Trajekt Pelješčanka na liniji Makarska – Sumartin u drugoj prijepodnevnoj plovidbi nije uspio ukrcati sve putnike i vozila za otok Brač, pa je dvadesetak vozila ostalo čekati prvu poslijepodnevnu plovidbu.

Na liniji Drvenik – Sućuraj od jutros neprekidno plove dva trajekta, bile su tri izvanredne plovidbe, a čekanje na ukrcaj je oko sat i pol vremena, dok se na Hvaru za ukrcaj prema kopnu čeka tridesetak minuta, doznaje se u poslovnici Jadrolinije u Drveniku.

Autobusi stižu u Makarsku popunjeni i s manjim zakašnjenjem, a slobodnih mjesta u polasku iz Makarske za sve putne pravce je vrlo malo, kažu na makarskom autobusnom kolodvoru, gdje dnevno dolazi i odlazi više od 100 autobusnih linija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Treći srpanjski vikend najavit će ovogodišnju sliku ljeta, kažu u turističkim uredima na Makarskoj rivijeri te dodaju kako je broj gostiju sve do ovoga vikenda, izuzev Makarske, u svim mjestima na Primorju bio manji nego lani.

Hotelijeri su uglavnom popunili svoje smještajne kapacitete i još tjedan dana nastavljaju s akcijskim cijenama, a za bolje hotele preporučuje se prethodna rezervacija smještaja. U privatnom smještaju, nakon ovoga vikenda, očekuju znatno bolju popunjenost soba i apartmana.

Preko graničnih prijelaza Rupa i Pasjak u Hrvatsku je danas do 13 sati ušlo 32.000 putnika

Preko graničnih prijelaza Rupa i Pasjak u Hrvatsku je danas do 13 sati ušlo 32.000 putnika, a zemlju je napustilo oko 13.600 osoba, doznaje se iz postaje granične policije u Rupi.

U tijeku je jedan od prometno najintenzivnijih vikenda zbog znatno pojačanog dolaska turista, ali i njihova povratka s ljetovanja, pa je na cestama Primorsko-goranske županije pojačan promet, posebno u smjeru turističkih središta i prema Dalmaciji. Prometne gužve su i na prilazima Krčkom mostu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara