Vesna Pusić danas i sutra u službenom posjetu Iranu

Vesna Pusić danas i sutra u službenom posjetu Iranu

Foto: Hina

PRVA potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić boravit će danas i sutra u službenom posjetu Islamskoj Republici Iran. Ministrica će se sastati sa svojim domaćinom, ministrom vanjskih poslova Mohammadom Javadom Zarifom i predsjednikom Irana Hassanom Rohanijem.

Ministrica Pusić razgovarat će i s predsjednikom Savjetodavne skupštine Alijem Ardeshirem Larijanijem, Masoumeh Ebtekar, potpredsjednicom Irana zaduženom za zaštitu okoliša te Shahindokht Molaverdi, potpredsjednicom Irana za ženska pitanja i poslove obitelji, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjet ministrice Pusić dolazi 12 godina nakon što je posljednji put hrvatski ministar vanjskih poslova posjetio Iran, i to u novim uvjetima, nakon ublažavanja sankcija Iranu, ali i ulozi Hrvatske kao punopravne članice Europske unije. Osim bilateralnih, teme razgovora bit će regionalne krize, ljudska prava i borba protiv terorizma.

Inače, Iran je prošli tjedan posjetila i visoka predstavnica EU Federica Mogherini, dodaje se u priopćenju Ministarstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara