Više od 100.000 posjetitelja na sajmovima na Zagrebačkom velesajmu

Više od 100.000 posjetitelja na sajmovima na Zagrebačkom velesajmu

Foto: Arhiva

NA ZAGREBAČKOM velesajmu završena su četiri specijalizirana sajma.

Na 36. sajmu knjiga Interliber nastupilo je više od 240 nakladnika, izvijestili su organizatori.

Tijekom sajma predstavljena su brojna nova izdanja te održana predavanja i radionice na pozornici u paviljonu 6. Također, održano je mnoštvo predstavljanja knjiga i gostovanja na štandovima izlagača.

Zvijezda ovogodišnjeg Interlibera bio je Adam Johnson dobitnik Pulitzerove nagrade za književnost 2013. godine za roman 'Sin gospodara siročadi', koji je gostovao na sajmu i potpisivao svoje knjige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Interliberu je objavljeno da je ovogodišnji dobitnik nagrade Kiklop za životno djelo Milivoj Solar, a nagrada će mu se dodijeliti u prosincu na sajmu knjiga u Puli.

Novinar i pisac Predrag Lucić dobitnik je ovogodišnje nagrade Kočićevo pero koju dodjeljuje Zadužbina 'Petra Kočić' iz Banja Luke.

Na 38. Hrvatskom slonu inovacija s međunarodnim sudjelovanjem INOVA te na 9. Izložbi inovacija, prototipova i studenskih poslovnih planova predstavljeno je 550 inovacija iz 32 zemlje, a najuspješniji dobili su nagrade i priznanja INOVA-e.

Velika gužva, osim na Interliberu bila je i u paviljonu 8, u kojem se održavao Infogamer by Reboot, gdje su se mogle isprobati gamerske sposobnosti na više od 100 gaming računala. Iz Ministarstva poduzetništva i obrtništva najavljeni su bolji dani za gamere te je preporučeno osnivanje klastera kako bi industrija igrica lakše dolazila do poticajnih sredstava

Procjenjuje se da je sajmove posjetilo više od 100.000 posjetitelja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara