Vlada odobrila angažman vanjskih savjetnika za privatizaciju Croatia Airlinesa

Vlada odobrila angažman vanjskih savjetnika za privatizaciju Croatia Airlinesa

Foto: Hina

VLADA JE u četvrtak omogućila angažman vanjskih savjetnika u procesu privatizacije Croatia Airlinesa, a ujedno je zadužila Centar za restrukturiranje i prodaju da osigura financijska sredstva u slučaju angažiranja vanjskih savjetnika i to prodajom dionica tvrtki u državnom vlasništvu.

Vlada je 9. listopada prošle godine donijela Odluku o pokretanju postupka traženja strateškog partnera i osnivanju Povjerenstva za provedbu postupka i predlaganje odabira strateškog partnera Croatia Airlinesa.

S obzirom na međunarodni karakter i složenost tog postupka, Vlada je tada predvidjela mogućnost da Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture angažira vanjske savjetnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je s današnje sjednice u Sabor uputila prijedlog Zakona o računovodstvu. Najznačajnija izmjena u odnosu na važeći zakon je uvođenje kategorije mikro poduzetnika.

Prema Vladinu prijedlogu, od 109.240 poduzetnika registriranih u Hrvatskoj u tu će kategoriju ući njih 97.860, a bit će i 9.596 malih, 1.328 srednjih i 456 velikih poduzetnika, uključujući i financijske institucije.

Uredbom o načinu izračuna iznosa pomoći izravnanja za decentralizirane funkcije jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave za 2015. godinu, Vlada je danas utvrdila da se za te potrebe iz proračuna izdvaja 2,2 milijarde kuna, što je na razini prošle godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara