Vlada razriješila pomoćnike ministara rada i zdravlja

Foto: FAH

VLADA je na zatvorenom dijelu današnje sjednice donijela odluku o razrješenju pomoćnika ministra rada i mirovinskoga sustava Daria Barona, a novom pomoćnicom ministra, koja će upravljati radom Uprave za koordinaciju programa i projekata EU, imenovana je Viktorija Rončević.

Na osobni zahtjev razriješen je pomoćnik ministra zdravlja Luka Vončina, priopćila je Vladina Služba za odnose s javnošću.

Razriješen je dosadašnji član Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i prirode Željko Kolar, a novim članom imenovan je Damir Mateljan, kao predstavnik Hrvatskoga sabora.

Ljubica Cvenić razriješena je dužnosti članice Upravnog odbora Fonda za financiranje razgradnje i zbrinjavanja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva Nuklearne elektrane Krško, a imenovan je novi član Josip Lebegner, kao predstavnik HEP-a.

Sukladno Zakonu o izmjenama Zakona o obnovi spomeničke cjeline Dubrovnika i drugih nepokretnih kulturnih dobara u okolici Dubrovnika, Andrea Zlatar Violić razriješena je dužnosti predsjednice Upravnog vijeća Zavoda za obnovu Dubrovnika, a Anka Mrak-Taritaš i Sanja Šaban razriješene su dužnosti članica Zavoda. Novim članicama koje imenuje Vlada imenovane su Sanja Šaban i Ines Androić Brajčić.

Ivan Nahtigal razriješen je dužnosti člana Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a Jasna A. Petrović imenovana je novom članicom, koja se imenuje na prijedlog udruga umirovljenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Irena Jakobović Grubišić razriješena je dužnosti članice Upravnog vijeća Državne ergele Đakovo i Lipik, a Blaženka Mičević imenovana je novom članicom.

Sukladno odredbama Zakona o tržištu nafte i naftnih derivata, kao predstavnici nadležnog ministarstva, nadležnih agencija i energetskih subjekata, imenovana je predsjednica, zamjenik predsjednice i članovi Stručnog povjerenstva za praćenje redovite opskrbe tržišta nafte i naftnih derivata: Jelena Zrinski Berger, Srdjan Vlaović, Marijan Varga, Nikola Vištica, Darko Markotić, Branko Poljak i David Korošec.

Istovremeno razriješeni su dosadašnji predsjednik, zamjenik predsjednika i članovi Alen Leverić, Goran Kovačević, Tomislav Jureković, Darko Markotić, Joško Crvelin, David Korošec, Jakša Marasović, Zvonko Ercegovac i Vlado Hanžek.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice donijela Odluku o deklasifikaciji Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske i davanju tih nekretnina na upravljanje i korištenje tijelima državne uprave, Gradu Zagrebu i općinama, od 18. prosinca 1992.

Vlada se očitovala Ustavnom sudu o Prijedlogu za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Zakona o uvjetima za stjecanje prava na starosnu mirovinu radnika profesionalno izloženih azbestu. Vlada predlaže Ustavnom sudu da ne prihvati navedeni Prijedlog, a cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnog suda.

Vlada je izviještena o amandmanima podnesenim na Prijedlog izmjena i dopuna Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2014. godinu i projekcije za 2015. i 2016.

Vlada je također usvojila pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2014. godinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara