Vladin referendum prije referenduma: Smatrate li da se referendumom smije zadirati u temeljna ljudska prava?

Foto: Facebook

ZAHTJEV Građanske inicijative "U ime obitelji" koja traži raspisivanje referenduma da se u Ustavu brak definira kao zajednica žene i muškarca, predstavlja sve veću glavobolju za vladajuću koaliciju. Naime, nakon što je Ministarstvo Uprave zaključilo da potpisa za raspisivanje referenduma ima dovoljno sve je manje mogućnosti za zaustavljanje istog.
 
Kukuriku koaliciji nije u interesu provođenje referenduma, a zbog različitih tumačenja u Saboru, ako referendum prođe mogli bi se naći u ustavnoj krizi. Navodno su odustali od mogućnosti da se referendumsko pitanje proslijedi Ustavnom sudu, a sada se razmišlja o tome da ovom referendumu prethodi novi referendum. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Pojavila se ideja o referendumu koji bi Sabor raspisao kako bi se birači izjasnili smatraju li da bi se referendumima smjelo zadirati u temeljna ljudska prava i slobode navedene u takozvanoj glavi tri Ustava. Na tragu je to mišljenja da i brak spada u to pravo, koji bi se ograničavalo jednoj skupini građana ako bi se u Ustav stavilo odredbu koju zahtijevaju 'U ime obitelji'", piše današnje izdanje Novog lista.  
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara