Vlasnik Madisona nije odgovorio je li Bardić u sukobu interesa; "Švedska je na vrhu ljestvice po etičnosti!"

Vlasnik Madisona nije odgovorio je li Bardić u sukobu interesa; "Švedska je na vrhu ljestvice po etičnosti!"

Foto: Siniša Sunara/Cropix, Screenshot: madison.hr

NAKON objave članka na Indexu kako je Zinka Bardić kao direktorica tvrtke Madison Consulting i posebna savjetnica predsjednika Vlade Zorana Milanovića u sukobu interesa, upitali smo i vlasnika PR agencije Madison Consultinga, Mladena Hrgareka je li po njegovom mišljenju, s obzirom na poslove Madisona s Ikeom i Gripenom, njegova direktorica u sukobu interesa.

> Milanovićeva posebna savjetnica Zinka Bardić u sukobu je interesa!

> Zašto je Milanović "podigao ljestvicu"? Da se lakše provuče ispod nje.

> Sud časti HUOJ traži službeno očitovanje od Bardić i Madisona!

"Ne lobiramo za Ikeu, samo pokrivamo odnose s medijima"

"Ugovor Madison Consultinga s Ikeom, koji pokriva odnose s medijima, na snazi je od 01. siječnja 2010. godini, a posao smo dobili na međunarodnom natječaju koji je uključivao top 12 tvrtki koje se bavi komunikacijskim savjetovanjem u regiji. Odluku o odabiru PR agencije donijelo je povjerenstvo sastavljeno od predstavnika IKEA-e iz četiri zemlje. U ugovoru izričito stoji da naš posao ne obuhvaća područje lobiranja, što znači da je netočna tvrdnja u tekstu Gordana Malića kako MC ima ugovor o lobiranju s Ikeom. Kada je riječ o posjetu Mikaela Ohlssona, glavnog izvršnog direktora IKEA GRUPE, najvećeg proizvođača namještaja na svijetu, želimo istaknuti kako ni na koji način nismo sudjelovali niti u dogovaranju, niti u pripremi sastanka s predsjednikom Vlade RH. Inače, dan nakon posjeta Hrvatskoj, Ohlsson je posjetio Beograd gdje je također imao službene posjete, s predsjednikom Vlade Republike Srbije Borisom Tadićem.", piše o Ikei Mladen Hrgarek."Kožulj nije glasnogovornik, nego savjetuje Gripen na području odnosa s medijima"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Dalje, Madison Consulting ima ugovor s tvrtkom Gripen od listopada 2009. godine, opet isključivo za područje odnosa s medijima. I u tom ugovoru izričito stoji da posao MC ne obuhvaća područje lobiranja. Dopustite da dodam kako je netočna tvrdnja u već spomenutom tekstu kako je Gordan Kožulj glasnogovornik Gripena. Gordan radi na poziciji savjetnika u Madisonu, a jedno od njegovih zaduženja jest savjetovanje Gripena na području odnosa s medijima.", odgovara Hrgarek.

"Švedska je na vrhu ljestvice po etičnosti!"

"Dodao bih još kako obje tvrtke dolaze iz Švedske, zemlje koja je na vrhu svih ljestvica po etičnosti na svim razinama njihova djelovanja, pa tako i na listi percepcije korupcije TI.", stoji u odgovoru Hrgareka.

"Kako bih Vam i unaprijed olakšao posao, izvješćujem Vas kako tvrtka Madison Consulting, poštujući najviša etička načela, nema ugovor niti s jednom službenom institucijom RH, niti s bilo kojom tvrtkom u većinskom vlasništvu hrvatske države, a izuzeli smo se i iz svih budućih ponuda i natječaja.", zaključuje Hrgarek u odgovoru Indexu.

Odgovor na pitanje smatra li da je Bardić u sukobu interesa nismo dobili

Spomenimo još ovdje kako na webu Madisona stoji da je Gordan Kožulj kao savjetnik odgovoran za upravljanje komunikacijama Gripena u Hrvatskoj te kako nismo dobili odgovor na pitanje je li, s obzirom na poslove Madisona s Ikeom i Gripenom, Zinka Bardić u sukobu interesa.

Također, u odgovoru Hrgareka navedeno je kako Madison ne radi niti će raditi na poslovima s državom. Sudeći prema tome, njihovi klijenti slobodno mogu raditi s državnim tvrtkama. Ako je Bardić zaposlenica Madisona, zar nisu onda klijenti Madisona u povlaštenom položaju u odnosu na klijente drugih agencija?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara