Vojnici u Tunisu tragali za džihadistima pa ih ubila mina

Vojnici u Tunisu tragali za džihadistima pa ih ubila mina

Ilustracija : Guliver Image/Getty Images

ČETVORICA tuniskih vojnika poginula su u srijedu u eksploziji mine na sjeverozapadu zemlje gdje vlasti tragaju za džihadističkom skupinom, izvijestilo je tunisko ministarstvo obrane.

"Četvorica vojnika u Hummeru poginula su u 14.00 sati po mjesnom vremenu (15.00 sati po srednjoeuropskome) u eksploziji mine u protuterorističkoj operaciji na gori Jebel Ouerghi, u regiji Kefu", rekao je za AFP Rachid Bouhoula, glasnogovornik ministarstva obrane, nakon prvog izvješća o trima žrtvama.

"Teroristička skrovišta su uništena, a postrojbe redarstvenih snaga tragaju za teroristima", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dan ranije, četvorica vojnika i dvojica policajaca ranjena su u eksploziji mine kućne izrade u planinskom području Kefu. Jedan je policajac ranjen i u nedjelju.

Usto je devetnaestogodišnji Tunišanin poginuo u noći na srijedu u eksploziji mine na gori Sammami, blizu gore Chaambija, na granici s Alžirom.

Nakon revolucije 2011. džihadističke skupine jačaju u Tunisu, a redarstvene snage od konca 2012. na gori Chaambiju i u okolici tragaju za skupinom koja je navodno povezana s al-Qaidom.

Tuniske vlasti danas tvrde da imaju kontrolu u borbi s tim naoružanim skupinama, ali priznaju da će za obračun s njima "trebati vremena".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara