Vozila koja sudjeluju u evakuaciji i prevoze humanitarnu pomoć ne moraju plaćati cestarinu u Hrvatskoj

Foto: FAH

ZBOG elementarne nepogode koja je pogodila istočni dio Republike Hrvatske, Uprava Hrvatskih autocesta d.o.o. tijekom vikenda donijela je odluku o oslobođenju plaćanja cestarine za vozila koja sudjeluju u evakuaciji građana, priopćili su ih HAC-a.
 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"S obzirom na veliki humanitarni odaziv svih građana i organizacija, Hrvatske autoceste d.o.o. i Autoceste Rijeka Zagreb d.d. oslobodit će od plaćanja cestarine  sve organizacije i građane koji će prevoziti humanitarnu pomoć  u ugrožena područja", stoji u priopćenju.

Zbog evidencije besplatnih prolazaka potrebno je dostaviti naziv organizacije ili ime i prezime, registarsku oznaku i tip vozila te ulaznu naplatnu postaju na  e-mail adresu: info@hac-onc.hr
 
Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine d.o.o., tijekom vikenda su kao pomoć poplavljenim područjima na teren poslale dio svoje mehanizacije i ljudstva, a u tijeku je i skupljanje novčane pomoći za građane od strane djelatnika Hrvatskih autocesta d.o.o. i Hrvatskih autocesta održavanje i naplata cestarine d.o.o.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara