Vrhove Biokova zabijelio snijeg

Vrhove Biokova zabijelio snijeg

Screenshot: YouTube

VRHOVE Biokova jutros je pred zoru zabijelio snijeg, a na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri izmjeren je minus 1,1 Celzijev stupanj, što je bila i najniža temperatura u zemlji.

Na vrhu Sveti Jure palo je do tri do četiri centimetra snijega. Dežurni tehničar na HRT-ovom odašiljaču kazao je kako snijeg na biokovskim vrhovima u ovo doba godine, polovicom svibnja, nije uobičajen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na Makarskom primorju bura i dalje jača, puše prosječnom brzinom od sedamdesetak, a na udare i do 115 kilometara na sat, doznaje se u Gradskom centru Osejava u Makarskoj.

Iz Centra upozoravaju vozače na potrebni dodatni oprez u prometu na državnoj cesti D8 kod Baškog Polja i na novoj prometnici od Jadranske magistrale do južnog portala tunela Sveti Ilija u Bastu zbog mogućih jakih bočnih udara vjetra.

Zbog vrlo jake bure i valova u Bračkom kanalu od jutros u 6 sati u prekidu je trajektni promet na liniji Sumartin – Makarska, a trajekt Pelješčanka nedugo nakon jutrošnjeg isplovljenja s Brača bio je prinuđen vratiti se u polazišnu luku Sumartin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara