Vukušić na suđenju za Planinsku: Fiolić mi je rekao da je Sanader meta

Foto: Hina

SUĐENJE Ivi Sanaderu i ostalima za aferu Planinska nastavljeno je na zagrebačkom Županijskom sudu ispitivanjem novih svjedoka i sučeljavanjem dvojice vještaka s različitom procjenom vrijednosti sporne zgrade.

Svjedočio je Sebastijan Vukušić koji je radio kod Stjepana Fiolića u vrijeme izbijanja afere Planinska. Rekao je da mu je Fiolić, prilikom jednog razgovora u firmi potvrdio da je novac od prodaje zgrade potrošio za izgradnju kuće sina. Posvjedočio je i da mu je nakon izlaska iz pritvora Fiolić rekao da nije on meta, već Sanader. Na pitanje zamjenika ravnatelja USKOK-a je li tom razgovoru netko bio prisutan, odgovorio je negativno. Istinitosti njegovog iskaza u cjelosti je prigovorio Stjepan Fiolić i njegov odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na klupu za svjedoke ponovno su sjela i dva sudska vještaka - Krtelić i Štengel. Ostali su kod svojih ranijih nalaza, dok Štengel tvrdi da je zemljište u Planinskoj procijenjeno četiri puta iznad realne vrijednosti, Krtelić ističe da je Štengel trebao uzeti u obzir mogućnost buduće gradnje na toj lokaciji te da bi u tom slučaju, njegova procjena bila za 263 posto veća.

Nakon što su dvojica vještaka iznijela različite procjene vrijednosti nekretnine u slučaju Planinska, zagrebački Županijski sud odredio je da će novo vještačenje napraviti zagrebački Građevinski fakultet.

Treće mišljenje neovisne ustanove tražila je obrana prvooptuženog bivšeg premijera i šefa HDZ-a Ive Sanadera, optuženog da je primio 17 milijuna kuna provizije od kupoprodaje nekretnine u Planinskoj, koju su Mesnice Fiolić navodno po višestrukoj cijeni 2009. prodale Ministarstvu regionalnog razvoja.

Podsjetimo, Sanadera se tereti da je primio 17 milijuna kuna provizije od prodaje Fiolićeve zgrade Ministarstvu regionalnog razvoja po nerealno visokoj cijeni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara