WHO: Ebola se brzo širi u Sierra Leoneu

Foto: Hina

BROJ mrtvih u epidemiji ebole porastao je na 5.420 od 15.145 slučajeva zaraze u osam zemalja, priopćila je u srijedu Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) koja kaže i da se smrtonosni virus i dalje brzo i intenzivno prenosi u Sierra Leoneu.

Brojke do 16. studenoga predstavljaju skok od 243 mrtva i 732 slučaja od onih objavljenih prošloga petka, a broj zaraza je i dalje veći nego što se prijavljuje, objavio je WHO.

U Sierra Leoneu prošli su tjedan evidentirana i potvrđena 533 nova slučaja zaraze, a od prošlog petka bolesti je podleglo 63 zaraženih. Najviše je novih slučajeva zabilježeno u glavnome gradu Freetownu, čak 168.

Kubanski liječnik zaražen virusom ebole u ovoj zemlji u idućih će 48 sati biti prebačen u Švicarsku te hospitaliziran u Ženevi, izvijestile su švicarske vlasti.

Osim u Sierra Leoneu, bolest se brzo širi u Gvineji te u Liberiji u nekoliko ključnih regija, objavio je WHO navodeći N'Zerekore i Macentu u Gvineji i Montserrado u Liberiji. Samo 13 posto pacijenata s ebolom u Sierra Leoneu je u izolaciji, pokazuju njegove brojke.

Preostali slučajevi zabilježeni su u Maliju, Nigeriji, Senegalu, Španjolskoj i SAD-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara