Za sedam dana presuda za Plomin C

Foto: labin.com

HOĆE li Labinština unatoč svemu dobiti Plomin C, znat ćemo za tjedan dana.

"Sudac je odlučio da će za sedam dana biti čitanje presude, odnosno tada ćemo doznati odluku suda", rekao je u ime Zelene akcije Bernard Ivčić nakon danas održanog, drugog i zadnjeg ročište temeljem tužbe Zelene akcije, Zelene Istre i skupine građana Labinštine protiv Ministarstva zaštite okoliša i prirode zbog izdavanja okolišne dozvole za termoelektranu Plomin C koje se održavalo na Upravnom sudu u Rijeci.

Ivčić se nada da bi presuda mogla biti u njihovu korist jer su svi argumenti na strani onih koji se izgradnji termoelektrane protive. "Nikakvih beneficija Labinština od ovog projekta nema, interes investitora je mali, a može nam se samo dogoditi da zbog emisija stakleničkih plinova plaćamo velike penale", kaže Ivčić.

"Tražimo od Vlade, kao vlasnika HEP-a, napravi zaokret u energetskoj politici, odustane od ovakvih zastarjelih projekata i više sredstava uloži u energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije", rekao je Ivčić podsjećajući da Hrvatska više nema svog ugljena i izgradnjom termoelektrane na ugljen i dalje ostajemo ovisni o uvoznom energentu

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara