Zadnja prilika za potpisivanje: Referendumski ustanak do sad skupio više od 600 tisuća potpisa, danas zadnji dan

Zadnja prilika za potpisivanje: Referendumski ustanak do sad skupio više od 600 tisuća potpisa, danas zadnji dan

Foto: Nikša Stipaničev/Cropix

DANAS završava prikupljanje potpisa inicijative Referendumski ustanak. Organizatori su zadovoljni odazivom građana na četiri pitanja vezana uz poništenje pretvorbe i privatizacije; zabrane rasprodaje imovine, prostora i prirodnih resursa; članstva u EU te zabrane proizvodnje i prometovanja GMO-a u Hrvatskoj.

"Građani su na kraju prepoznali inicijativu. Žalosno je što su toliko ogorčeni. S druge strane, dobili su ipak malo motivacije i nade da se može nešto promijeniti", rekao je Zoran Mihajlović, predsjednik organizacijskog odbora Referendumskog ustanka.

"Ogorčenost naroda je zaprepastila i nas aktiviste"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori ističu kako je posljednjih dana veliki interes građana za potpisivanje, a do sada su obradili liste ispunjene do ponedjeljka. Iako ih do cilja od 450 tisuća potpisa za svako pitanje dijeli još dosta, Mihajlović ne gubi optimizam.

"Sveukupno smo do sada prikupili više od 600 tisuća potpisa, dakle više od 150 tisuća po pitanju. Vjerujemo da ćemo na kraju uspjeti iako je i sad inicijativa s toliko potpisa de facto uspjela", kaže Mihajlović i dodaje da je najveći uspjeh činjenica kako su građani pokazali da su ogorčeni političkom slikom u Hrvatskoj.

"Ogorčenost naroda je zaprepastila i nas aktiviste koji smo tu upućeniji. Jednostavno smo ostali zaprepašteni onim što građani govore i načinom na koji govore o svim političkim vlastima do sada. Građani traže dramatične promjene. Ne male promjene, nego dramatične i to traže hitno", zaključio je Mihajlović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara