Zagrebačka burza odmah reagirala na presudu: Obustavljeno trgovanje dionicama za tri banke!

Zagrebačka burza odmah reagirala na presudu: Obustavljeno trgovanje dionicama za tri banke!

Foto: zse.hr 

ZAGREBAČKA burza brzo je reagirala na današnju nepravomoćnu presudu u slučaju "Franak" pa je obustavljeno trgovanje Zagrebačke banke, Privredne banke i Erste banke. 
 
ObUstava trgovanja će trajati sve dok javnost ne bude potpuno i točno informirana o sadržaju nepravomoćne prvostupanjske presude Trgovačkog suda u Zagrebu od 04. srpnja 2013. godine u  sudskom sporu koji je protiv osam poslovnih banaka pokrenulo društvo "Potrošač", stoji u obrazloženju Burze. 
 
"S obzirom da informacija o sadržaju predmetne nepravomoćne presude predstavlja informaciju za koju je razumno očekivati da u značajnoj mjeri može utjecati na cijenu dionica Izdavatelja, nastala je situacija u  kojoj je potrebno zaštititi ulagatelje na način da se trgovina predmetnim dionicama obustavi do trenutka  kada javnost bude potpuno i točno informirana o predmetnim okolnostima", stoji u obrazloženju odluke. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Trgovina je obustavljena dok navedene banke ne obavijeste investicijsku javnost putem stranica Zagrebačke burze o samoj presudi"
 
Burza je naložila banka da dostave obavijest o sadržaju nepravomoćne prvostupanjske presude, a to je uvjet da se omogući fer i pravično trgovanje jer se može pretpostaviti da će objavom navedene obavijesti svi ulagatelji raspolagati informacijama potrebnim za donošenje investicijskih odluka. 

 

"Obustava trgovine dionicama ovih banaka nije se negativno odrazila na promet burze, s obzirom da je odluka o obustavi donesena prije 10 sati, odnosno prije otvaranja burze", rekla je Media servisu voditeljica Odnosa s javnošću Zagrebačke burze, Sanda Kuhtić Nalis, pojašnjavajući do kada vrijedi zabrana trgovanja.

"Trgovina je obustavljena dok navedene banke ne obavijeste investicijsku javnost putem stranica Zagrebačke burze o samoj presudi. Odnosno, potrebna nam je njihova informacija o presudi koju će burza objaviti na svojim web stranicama. Nakon što se u razumnom roku investicijska zajednica informira, trgovanje će ponovno biti pušteno", istaknula je Kuhtić Nalis.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara