Zagrebačkom žbicom i Danom bez automobila završio Europski tjedan mobilnosti, Bandić: Ja mogu voziti bicikl do Splita bez prestanka!

Ilustracija: HTV

POPULARNOM Zagrebačkom žbicom na Cvjetnom trgu je zatvoren Europski tjedan mobilnosti i proslavljen Europski dan bez automobila u Zagrebu.

"Zagrebačka žbica održava se 13. put i svake godine sudionika je sve više", kaže predsjednica udruge Moj bicikl Darinka Jug.

"Drago nam je što se i dalje odazivaju i s djecom. Po prvi put na žbici danas je vozio jedan zec s nama na biciklu. Cilj žbice se zadržao sve ove godine, vjerujem da će tako i ubuduće, a to je poštivanje svih sudionika u prometu i širenje prometne kulture i tolerancije", naglasila je Jug.

Ruta biciklijade je standardna, dobro poznata svim sudionicima već tradicionalne žbice.

"Vozili smo Zelenim valom, oko Trga žrtava fašizma, Bauerovom, Palmotićevom, nazad na Zeleni val, cijeli Zeleni val, do Trga Francuske revolucije i evo, vratili se nazad na Cvjetni", kaže Jug.

Biciklijadu je već tradicionalno otvorio gradonačelnik Milan Bandić uz naglasak kako, iako više voli trčanje, ovo nije mogao propustiti.

"Kakav bih bio gradonačelnik kad šefici svih biciklista u Gradu Zagrebu ne bih došao na event i na ovu veliku feštu. Ja mogu voziti bicikl do Splita bez prestanka, prema tome, to nije meni problem. Ako mogu trčati maraton i supermaraton, mogu voziti i bicikl", istaknuo je Bandić.

S udrugom Moj bicikl gradonačelnik će na proljeće organizirati posebnu biciklijadu, ponovio je Bandić i pojasnio o čemu se konkretno radi.

"Biciklističke karavane do Knina i Zagreba, i iz Splita do Knina, za spoj hrvatskog sjevera i hrvatskog juga. Ja ću biti na čelu kolone, vozit ćemo do Knina, a gospodin Baldasar i Splićani, iz Splita do Knina, a mi iz Zagreba do Knina, to na proljeće. To će biti najveći događaj u Hrvatskoj u idućoj godini", poručio je zagrebački gradonačelnik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara