Zagrepčani oprez! Prometni kaos u centru, od jučer nova regulacija prometa

Zagrepčani oprez! Prometni kaos u centru, od jučer nova regulacija prometa

Foto: Google maps

MILAN BANDIĆ obavijestio je svoje Facebook prijatelje o uspostavi nove regulacije prometa u centru Zagreba koje vrijedi od jučer. Navodi kako je do toga došlo da bi se rasteretilo zagušenje prometa u gradskom središtu, osiguralo neometano kretanje pješaka u pješačkoj zoni te na kvalitetan način vodio promet taxi vozila.

Do uvođenja nove regulacije došlo je u Masarykovoj, Preradovićevoj, Teslinoj i u Ul. Petra Berislavića:

- Zbog prekomjernog zagušenja prometa, u dogovoru s auto taxi prijevoznicima, u Preradovićevoj ulici (od raskrižja s Masarykovom do raskrižja s Ul. Petra Berislavića), uvela se još jedna prometna traka na dijelu kolnika gdje se nalazilo auto taksi stajalište.

- Novo taxi stajalište uspostavljeno je u Masarykovoj ulici na sjevernom dijelu kolnika -na prometnoj traci po kojoj se ne odvija promet. Auto taxi stajalište obilježeno je od k.br. 10 Masarykove pa do 5 metara prije pješačkog prijelaza raskrižja Masarykova – Gundulićeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Također, uklonjeni su svi delineatori i zaštitni stupići, radi lakše komunikacije pješaka, te je obilježena horizontalna prometna signalizacija H57 (zabranjeno zaustavljanje i parkiranje) na kolnim ulazima/izlazima iste dionice.

- Radi lakšeg prometovanja u smjeru istok, u Ulici Petra Berislavića (od raskrižja s Preradovićevom do raskrižja s Ul. Ljudevita Gaja), uspostavljena je jednosmjerna regulacija u smjeru zapad–istok. Time je omogućeno i auto taxi prijevoznicima prometovanje prema istočnom dijelu grada bez korištenja dijela pješačke zone u Teslinoj.

- Zbog velikog porasta motociklističkog i biciklističkog prometa, u Teslinoj - od k.br.4 , do 5 metara prije pješačkog prijelaza na zapadnom privozu raskrižja opremljenog semaforiziranim uređajem (Teslina ulica, Praška ulica, Trg Nikole Šubića Zrinskog), uspostavljena je parkirališna površina za motocikle i bicikle.

- Na dijelu Amruševe, od Trga N. Š. Zrinskog do Petrinjske ukida se sjeverno parkiralište i prebacuje na južnu stranu /koso parkiranje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara