Zaplijenjena droga u Zagrebu u vrijednosti od 50.000 kuna!

Zaplijenjena droga u Zagrebu u vrijednosti od 50.000 kuna!

Ilustracija: Nikša Stipaničev/Cropix

POLICIJSKI službenici Službe kriminaliteta droga, Sektora kriminalističke policije zagrebačke policije, proveli su dva odvojena kriminalistička istraživanja nad trojicom muškaraca te zaplijenili 92 grama heroina i 24 grama kokaina, pištolj marke CZ M57 sa 10 komada streljiva, dvije digitalne vage i novčani iznos od 9.000 kuna.

Kako su izvijestili iz zagrebačke policije, u ponedjeljak, 1. srpnja, u jutarnjim satima, na području Črnomerca, policijski službenici uhitili su 47-godišnjaka zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Istoga dana, temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu, u pretrazi njegove kuće na području Svete Nedelje u Rakitju pronađeno je 22 grama kokaina, 300 grama praškaste materije - punila koji služi za miješanje s kokainom radi povećanja mase, digitalna vaga s tragovima kokaina, pištolj marke CZ M57 i 10 komada streljiva cal. 7,62 mm te 2.000 kuna.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je nabavljao veće količine kokaina, koju je skrivao u svojoj kući, miješao ju s primjesama i prodavao konzumentima na području Zagreba i okolice, pa je tako sredinom travnja na području Susedgrada prodao dva paketića s dva grama kokaina 38-godišnjem kupcu kod kojeg je kokain i pronađen.

Sutradan, nakon kriminalističkog istraživanja, 47-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a državnom odvjetništvu je podnesena kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa droga te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U popodnevnim satima, u utorak, na području Trnja, policijski službenici Službe kriminaliteta droga uočili su kupoprodaju heroina između 38-godišnjeg dilera i kupca, te su nakon kupoprodaje legitimirali 31-godišnjeg kupca kod kojeg je pronađena PE vrećica sa 25 grama heroina. Odmah potom uhićen je 38-godišnji diler.

Jučer, temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu provedena je pretraga kuće 38-godišnjaka gdje je pronađena digitalna vaga s tragovima droge i novčani iznos od 7 000 kuna, dok je u vrtu iza kuće pronađeno 14 PE vrećica s ukupno 66 grama heroina.

Osumnjičeni 38-godišnjak i 31-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku, a mjerodavnom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava za neovlaštenu proizvodnju i promet droga.

Ukupna vrijednost zaplijenjene droge na narko tržištu dostigla bi vrijednost oko 50.000 kuna.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara