Završava produženi vikend: Kilometarske kolone na cestama i graničnim prijelazima

Završava produženi vikend: Kilometarske kolone na cestama i graničnim prijelazima

Foto: Marko Todorov/Cropix

ZAVRŠAVA produženi vikend za one koji su mogli spajati praznički četvrtak, a zbog povratka ljudi s mora u unutrašnjost pojačan je promet na svim cestovim pravcima. Tako će biti do kraja dana, rekla je Irena Belamarić iz Hrvatskog autokluba.

Promet je vrlo gust na Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Plovanija i Kaštel, kolona je duga oko 5 kilometara, a na autocesti A2 Zagreb-Macelj kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru graničnog prijelaza Macelj duga je oko jedan kilometar.

Pojačan je promet i na većini ostalih cesta u smjeru unutrašnjosti, posebice na autocestama A6 Rijeka-Zagreb i A1 od Karlovca prema Zagrebu. Na autocesti A3 Bregana-Lipovac između Ivanje Reke i Ivanić Grada zbog radova se dvosmjerno, jednom stranom kolnika, a zbog pojačanog prometa u koloni i usporeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAK moli vozače za strpljenje te ih upozorava da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog odrona je na čvoru Oštrovica u smjeru Rijeke zatvoren izlazak prema otoku Krku i Crikvenici. U smjeru Zagreba vozi se nesmetano.

Zbog radova na autocesti A2 Zagreb-Macelj u zoni čvora Zaprešić zatvoreni su zaustavni i vozni traci. Iz smjera Zagreba zatvoren je krak prema Zaprešiću, a u smjeru Zagreba priključni krak na autocestu sa zagorske magistrale.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara