Zbog Ultre kroz splitsku zračnu luku ovaj vikend prolazi 60.000 turista

Zbog Ultre kroz splitsku zračnu luku ovaj vikend prolazi 60.000 turista

Foto: Ultra Europe

ULTRA Europa festival elektronske glazbe, koji je u petak počeo u Splitu, povećao je promet u splitskoj zračnoj luci Resnik, kroz koju će u četiri dana - od četvrtka, 10. srpnja do sutra, nedjelje 13. srpnja - proći ukupno oko 60.000 putnika u 320 zrakoplova, doznaje se u zračnoj luci.

"Među tim putnicima primjetan je veliki broj njih koji nisu klasični turisti iz europskih destinacija, nego dolaze iz svih krajeva svijeta na Ultra festival, a posebice se uočava povećan broj putnika iz Indije, Brazila, Japana, Amerike, Azerbejdažana, Izraela", rekao je danas za Hinu voditelj Službe prihvata i otpreme u zračnoj luci Resnik Mate Melvana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istaknuo je kako je u povodu Ultra festivala u splitsku zračnu luku u proteklih nekoliko dana doputovalo i oko četrdesetak privatnih zrakoplova, koji dovoze sudionike festivala to jest DJ-ove iz cijeloga svijeta.

"U noći s petka na subotu i sa subote na nedjelju uveli smo produženo noćno radno vrijeme u splitskoj zračnoj luci do 2,30 sati radi prihvata i otpremanja posebice privatnih zrakoplova koji prevoze poznate svjetske DJ-ove", pojasnio je Melvan.

Dodao je kako se promet u splitskoj zračnoj luci u vrijeme Ultra festivala do sada odvija po planu i bez ikakvih zastoja.

Ultra Europa festival elektronske glazbe tri se dana, 11., 12. i 13. srpnja održava u Splitu a 15. srpnja na Hvaru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara