Zbog potpisa za referendum morat ćete uzeti godišnji odmor

Foto: FAH

"NOVIM zakonom o referendumu prikupljanje potpisa za iniciranje referenduma ograničiti na urede državne uprave i lokalne samouprave. Iako se iza tih pojmova svašta može kriti jedno je jasno: zaposleni ili neće moći staviti svoj potpis ili će morati uzeti godišnji da bi otišli u neku kancelariju ureda državne uprave koje, molim lijepo imaju svoje radno vrijeme i vikendom ne rade", komentirao je na svom Facebook profilu bivši lider laburista Dragutin Lesar.

Grbin najavio promjene

Naime, predsjednik saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Peđa Grbin najavio je danas kako će se u rujnu pokrenuti postupak izmjena i dopuna Zakona o referendumu. Prema tom prijedlogu od siječnja iduće godine građani Hrvatske moći će potpisivati referendumske zahtjeve samo u prostorijama državne uprave i lokalne samouprave. Prikupljanje potpisa za referendum na javnim mjestima odlazi u povijesti.

No i dalje će se na ulicama i trgovima tražiti potpisi građana s obzirom na to da se promjene ne odnose na prikupljanje potpisa za predsjedničku kandidaturu kao i za parlamentarne i lokalne izbore.

Za referendum u upravu, za političare na ulicu

"Ali prikupljanje potpisa kandidata za predsjednika države ili gradonačelnika i župana i dalje će dozvoliti na ulicama, trgovima, sajmovima, tržnicama , ispred vjerskih ustanova.... Em ti vlast koja građanima vjeruje samo kada njoj i njihovima potpisuju", zaključio je na kraju Lesar.  

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara