Zbog usporedbe homoseksualaca s udbašima, LGBT zajednica tuži braniteljsku udrugu

Zbog usporedbe homoseksualaca s udbašima, LGBT zajednica tuži braniteljsku udrugu

Foto: Shutterstock

ZBOG usporedbe homoseksualaca s nametnicima stiže kaznena prijava zajednici braniteljskih udruga Šibensko-kninske županije, potvrdila je odvjetnica Zagreb Pridea Natalija Labavić za portal Crol.hr.

"Upoznati smo s tim priopćenjem i pokrenut ćemo kaznenu prijavu za kazneno djelo pozivanja na nasilje i mržnju. Ovog tjedna ćemo napisati prijavu protiv te udruge, jer sadržaj priopćenja definitivno ima elemente tog kaznenog djela", rekla je Labavić.

Naime, početkom siječnja zajednica braniteljskih udruga Šibensko-kninske županije objavila je priopćenje za javnost zbog javnog objavljivanja primanja vođe šatordžija Đure Glogoškog.

U tom su priopćenju osuđene izjave premijera Zorana Milanovića i ministra branitelja Predraga Matića, a napisali su i kako je objava primanja Glogoškog nezakonita i protivna Zakonu o zaštiti osobnih podataka.

Od saborskog zastupnika iz Šibenika, Franka Vidovića, kojeg u priopćenju prozivaju za veleizdaju, zatražili su da javno objavi sva svoja primanja, kao i primanja članova uže obitelji. Također, od njega su zatražili i da "kao sudionik časnog Sabora RH pokrene inicijativu za objavu registara udbaša, kosovaca, pedofila, homoseksualaca, ratnih dezertera, ratnih profitera, homoseksualaca i ostalih nametnika."

Homoseksualci u istom košu s pedofilima

"Kako su se homoseksualci (i to dvaput zaredom) našli u istom košu s pedofilima, ratnim profiterima i "ostalim nametnicima"?", pitaju se u Crol.hr-u.

Mladen Spahija, predsjednik Županijske zajednice udruga HVIDR-a Šibensko-kninske županije u početku je pristao razgovarati o priopćenju, no kad je čuo pitanja razgovor je krenuo drugim smjerom, te je prekinut.

"Za koga ste rekli da radite? A tko stoji iza tog portala? Znači radite u interesu tih navedenih? E, onda mislim da nema komentara", rekao je Spahija u razgovoru za Crol.hr.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara