Željeznički štrajk u Njemačkoj pogađa milijune putnika

Željeznički štrajk u Njemačkoj pogađa milijune putnika

Foto: Hina

NOVI ŠTRAJK njemačkih strojovođa, koji je počeo u utorak u teretnom prometu, proširio se u srijedu ujutro i na putnički promet, primoravši Deutsche Bahn da otkaže dvije trećine polazaka na glavnim linijama.

Riječ je o devetom štrajku u deset mjeseci u njemačkom željezničkom prijevozniku, drugom u svibnju. Štrajk je započeo u utorak u 15 sati na poziv sindikata strojovođa GDL.

GDL nije naveo trajanje štrajka koji pogađa milijune putnika, dajući naslutiti da bi mogao trajati duže od prethodnog, koji se početkom svibnja protegao na šest dana. Sindikat će upozoriti na prekid štrajka 48 sati prije.

Deutsche Bahn je u srijedu ujutro u priopćenju iznio predviđanja u prometu tijekom dana, s otkazane dvije trećine vlakova na glavnim linijama i trećinom ukinutih regionalnih veza u prosjeku, uz velike razlike ovisno o području. U teretnom prometu, dvije trećine vlakova će prometovati, navodi Deutsche Bahn.

Štrajkom je osobito pogođen istok Njemačke. U Berlinu i Hamburgu prometuje manje od polovice prigradskih vlakova, navodi Deutsche Bahn, uz napomenu da je uveo alternativni plan prometa.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara