Žena samoubojica napala policijsku postaju u Istanbulu, jedna osoba poginula

Žena samoubojica napala policijsku postaju u Istanbulu, jedna osoba poginula

Foto: Hina

ŽENA bombaš samoubojica raznijela se u utorak u policijskoj postaji u istanbulskoj povijesnoj četvrti Sultanahmet ubivši jednog policajca i ranivši drugoga, rekao je guverner Istanbula i javili turski mediji.

Žena je govorila engleski dok je ulazila u zgradu ali njezina nacionalnost i identitet se ne znaju, rekao je guverner Vasip Sahin novinarima na mjestu događaja.

Turski mediji navode da je jedan policajac umro od posljedica ranjavanja.

Za sada nitko nije preuzeo odgovornost ali ovaj bombaški napad dolazi manje od tjedna nakon što je ekstremno ljevičarska skupina DHKP-C objavila da stoji iza napada granatom na policiju u blizini ureda premijera u Istanbulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Policija je zatvorila ulicu u kojoj je došlo do napada u utorak, s druge strane trga od muzeja Aja Sofije i Plave džamije i u blizini Cisterna bazilike koje su među najvažnijim turističkim destinacijama u jednom od najposjećenijih svjetskih gradova.

Javni promet je obnovljen nakon kratkog prekida i neki turisti su i dalje obilazili Trg Sultanahmeta unatoč obilnom snijegu.

DHKP-C (Revolucionarna narodna oslobodilačka stranka - Fronta) je upozorio da će biti još napada nakon onoga u prošli utorak u kojem je priveden muškarac s automatskim oružjem u blizini palače iz osmanskog razdoblja Dolmabahce.

Ova skupina stoji i iza samoubilačkog bombaškog napada na američko veleposlanstvo prošle godine kao i napada na turske policijske postaje.

Turska je suočena i s drugim sigurnosnim prijetnjama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara