Zgrada suda u Zvorniku evakuirana zbog lažne dojave o bombi

Zgrada suda u Zvorniku evakuirana zbog lažne dojave o bombi

Screenshot: ATV/YouTube

NAKON anonimne telefonske dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi ispražnjena je zgrada suda u Zvorniku (BiH). Anonimnu prijetnju zaprimila je tajnica suda nakon čega je kontaktirana policija. Zgrada je odmah evakuirana, a policijaci trenutno ne dozvoljavaju pristup zgradi suda, javlja Televizija BN.

Podsjetimo, sve sigurnosne službe i policijske agencije u Bosni i Hercegovini i dalje su na najvišem stupnju pripravnosti nakon prošlotjednog terorističkog napada na policijsku postaju u Zvorniku, a postoje naznake o mogućim novim napadima. Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić u subotu je potvrdio kako su dobivene informacije o novim terorističkim prijetnjama.

Prije tjedan dana jedan je policajac ubijen, a dva su ranjena nakon što je naoružani napadač upao u policijsku postaju i otvorio vatru po policijskim službenicima. Policija je nakon razmjene vatre ubila napadača. Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač potvrdio je da je teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku izvršio Nerdin Ibrić, rođen 1991. godine, iz sela Sapna kod Zvornika.

Lažna dojava

Načelnik policijske postaje u Zvorniku Stanimir Vidović izjavio je kako su provjere pokazale da je prijetnja bombom bila lažna, a to je utvrđeno pregledom prostorija koje su spomenute u telefonskom pozivu, izvijestila je BN televizija (BN TV) iz Bijeljine.

Osoba za kojom policija traga telefonom je nazvala sud u prijepodnevnim satima najavivši kako će postavljena bomba eksplodirati za 30 minuta.

Općinsko je tužiteljstvo pokrenulo istragu kako bi se pronašla osoba koja je uputila prijetnju.

Policijska postaja u Zvorniku je prošlog tjedna bila meta napada kojega je počinio tetorist Nerdin Ibrić koji je tada ubio jednog, a ranio dva policajca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara