Živi zid prosvjedovao pred HEP-om: Struja je javno dobro, a ne povlastica

Živi zid prosvjedovao pred HEP-om: Struja je javno dobro, a ne povlastica

Foto: FAH

NEKOLIKO desetaka ljudi u srijedu je prosvjedovalo u organizaciji Živog zida ispred zgrade HEP-a u Zagrebu protiv politike iskapčanja struje u Hrvatskoj, zahtijevajući od te državne kompanije da prestane s takvom, kako smatraju, nezakonitom praksom.

Sudionici prosvjeda su s transparentima "Struja je javno dobro, a ne povlastica", "Civilizacijska sramota je živjeti bez struje u 21. stoljeću", "Hrvatska elektroprijevara" i "Ugasite korupciju, upalite svjetlo" uzvikivali "Dosta je iskapčanja" i "HNS uhljebi".

Ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku poručili su da je pogrebnik gospodarstva, a direktoru HEP-a Željku Šimeku da je uhljeb.

"Gospodine Vrdoljak vi ste ti, a ne Živi zid, koji ovaj narod ubija, vi ste pogrebnik hrvatskog gospodarstva u cjelini i kao takvi ste odgovorni za trenutno stanje u državi", poruka je koju je pročitao Mario Gracin, jedan od 40-ak prosvjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od HEP-a je zatražio da odmah prestane, kako smatra, s nezakonitom i protuustavnom praksom iskapčanja struje ili će Živi zid u suprotnom nastaviti sa svojim "električnim aktivnostima".

"HEP je tvrtka koja ne poštuje zakone, Ustav i konvencije o ljudskim pravima, kao ni civilizacijske i moralne norme", kazao je Gracin, dodavši da takva tvrtka koja koristi privatnu zaštitarsku tvrtku za obavljanje svoje nezakonite rabote više liči na mafijašku organizaciju nego na državnu tvrtku.

Živi zid navodi da prosvjedom protiv HEP-a započinje javnu borbu protiv terora nad građanima, skupih računa, prijetnji, kazni i isključenja.

Prosvjednici su se nakon pola sata mirno razišli.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara