Značajan susret indijskog i pakistanskog premijera: Modi rekao Sharifu da spriječi terorizam protiv Indije

Foto: FAH

NOVI indijski premijer Narendra Modi rekao je u utorak pakistanskom kolegi da Pakistan mora spriječiti napade militanata na Indiju s teritorija Pakistana, izjavio je dužnosnik nakon bilateralnog sastanka u New Delhiju.

Modi je pozvao pakistanskog premijera Nawaza Sharifa i ostale regionalne čelnike na svoju inauguraciju u ponedjeljak, što bi trebalo poboljšati odnose sa susjedima koji su u prošlosti stopirali gospodarski rast u južnoj Aziji.

"Premijer je naglasio našu zabrinutost zbog terorizma. Poručio je da Pakistan mora ispuniti svoje obveze i spriječiti da se njegov teritorij i teritorij pod njegovom kontrolom koriste za terorističke napade na Indiju", rekao je indijski minsitar vanjskih poslova Sujatha Singh novinarima nakon sastanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Modi je rakođer rekao da bi dvije zemlje trebale odmah krenuti s normalizacijom trgovinskih odnosa koji su bili taoci političkih razlika.

Sharif je novinarima izjavio da će se uskoro sastati visoki indijski i pakistanski diplomati kako bi obnovili mirovne pregovore između dva nukelarna suparnika.

"Suglasili smo se da bi naš susret u New Delhiju trebalo iskoristiti kao povijesnu šansu za obje države", istaknuo je Sharif.

"On nam pruža priliku da ispunimo nade i želje naših naroda da okrenemo novi stranicu u našim odnosima", dodao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara