Zoran Erceg pita branitelje: Je li u redu od onih koji primaju 25 tisuća kuna mjesečno tražiti ovo...?

Zoran Erceg pita branitelje: Je li u redu od onih koji primaju 25 tisuća kuna mjesečno tražiti ovo...?

Foto: Facebook

ZORAN ERCEG, branitelj koji se prvi usudio javno nastupiti protiv šatordžija zahvaljuje svima na podršci, a danas je objavio zahvalu Poljaku Trzezboru Piekutowskom koji se borio u Domovinskom ratu i koji Hrvatsku smatra svojom domovinom. Erceg je tom prilikom odlučio postaviti i nekoliko pitanja braniteljima.

> Više od 10,000 Hrvata poručilo šatordžijama: Ne bojimo vas se

"Poštovani branitelji, zanima me što mislite o ovakvom razmišljanju:

Duboko poštujem rane svih stradalnika, boraca za našu slobodu. Bilo mi je drago kada je država odlučila 100%-tnim braniteljima kupovati limuzine svakih 7 godina kako bi im olakšali ili poboljšali kvalitetu života.

1. Što mislite je li u redu tražiti od onih kojima su ukupna primanja 25.000.00 kuna da pristanu da im nepotrebna, a vrlo skupocjena dodatna oprema ne bude plaćana iz državnog budžeta već da se taj višak novca preusmjeri na kupovinu laganog prevoznog sredstva (bar bicikla) ostalim TEŠKIM invalidima koji imaju oštećenje donje ekstremitete.

2. Je li u redu tražiti od od onih kojima su ukupna primanja 25.000.00 kuna i kojima država kupuje svakih 7 godina limuzine da dragovoljno pristanu te limuzine dobijati svakih 7,5 godina kako bi se na takav način ušteđena sredstva preusmjerila na ostale teške invalide, stradalnika našeg oslobodilačkog rata ili na teško bolesne branitelje?

3. Što mislite je li u redu da predsjednik HVIDR-e bude u nekoj političkoj stranci te da na takav način zastupa u Saboru samo branitelje iz te stranke.

To pitam zato jer 18 godina tražim pomoć od HVIDR-e zato jer mi država želi srušiti kuću u kojoj živim a investitor adaptacije mog stana bilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. HVIDR-a mi nikada nije htjela pomoći a kamoli stati iza mene u obrani moga doma samo zato jer im nije odgovarao moj svjetonazor a to je moje traženje i zalaganja za toleranciju, ravnopravnost svih građana RH i otvoreno neslaganja protiv kriminala u HVIDR-i u vrijeme kada sam ja bio aktivni član HVIDR-e.

4. Trebaju li se udruge invalida, braniteljske i ostale slične udruge baviti politikom ili samo brigom za poboljšanje kvalitete života branitelja.

5.Trebaju li svi branitelji , dragovoljci , veterani i invalidi poštivati institucije države za koju smo se borili i za čiju su slobodu naši prijatelji poginuli?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na kraju, naravno da ne mislim da samo 100%tni invalidi trebaju dati svoj doprinos za kvalitetniji život svojih kolega, suboraca. Među svima nama bi se dalo naći još dosta novčanih sredstava jer mnogi od nas znamo da u redovima ratnih vojnih invalida i branitelja ima onih koji ne zaslužuju taj status a koji pohlepno grabe od nas i preko nas nezaslužene mirovine ili bilo koje druge oblike povlastica.

Kada bi svojim primjerom pokazali da želimo se časno zalagati za naše suborce onda bi vrlo rado organizirao zahtjeve prema državi i na svim onim drugim mjestima gdje se rasipa novac kako bi se namaklo više sredstava i bolesne i za invalide.

Pozdravlja vas 80%tni ratni vojni invalid koji trpi diskriminaciju u raznim oblicima i na razne načine 21 godinu a nikada niti jedna udruga nije htjela stati iza mene a osobito ne braniteljska udruga invalida."

"Udružimo se, pokažimo drugo lice braniteljske populacije"

A evo što je, između ostalog, napisao Poljaku:

"Ova ekipa iz Savske uložila je ogromno energiju i enormna financijska sredstva kako bi ponizili vladu izabranu voljom većine građana Republike Hrvatske.

Njihovi politički mentori skrivali su se i skivaju se i dalje iza njihovih rana i ozljeda nadajući se političkom pa i privatnom materijalnom interesu ako se svrgne nasilno ova hrvatska vlada. Od samog početka njihovih nasilnih prosvjeda pitam se kako bi nama braniteljima bilo da se ta ogromna energija uložila u razvoj braniteljskih zadruga, u poticanje branitelja na udruživanje te razvijanje kreativnih i poduzetničkih potencijala, na braniteljsko samozapošljavanje i zajednički nastup na tržištu.

Siguran sam da u tom slučaju ne bi bilo gladnih naših suboraca koji nemaju što dati jesti svojoj djeci a što je svima nama a osobito braniteljima velika sramota koja treba opravdano ići na naš obraz,
Ovo uzaludno potrošeno jelo i piće pod šatorom moglo je nahraniti mnoga dječja usta. Vrijeme koje je provedeno u prosvjedu moglo se iskoristiti za popravak mnogih trošnih krovova koji prokišnjavaju a ispod kojih žive branitelji sa svojim obiteljima u situaciji koja nije dostojna čovjeka.

Zbog svega navedenog ali i zbog niza drugih razloga pozivam Tebe, dragi prijatelju - udružimo se, pokažimo drugo lice braniteljske populacije, povratimo u javnosti izgubljenu časti i ponos veterana, ratnih vojnih invalida, dragovoljaca a u slavu naših poginulih suboraca i prijatelja.

Tako ćemo svim našim poginulim odati daleko veće poštovanje nego što političari iskazuju putem preskupih i prevelikih vjenaca s kojima se nepotrebno razbacuju jednom godišnje u prigodama od Vukovara pa preko svih ostalih ratišta, stratišta i grobnica. Kako bi bilo lijepo da se za taj novac da nova nada siromašnim braniteljima i braniteljima beskućnicima."

> Facebook grupa: Ne bojimo vas se

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara